Wie is de Mol? – aflevering 1

Wie is de Mol? – aflevering 1

Afgelopen zaterdag was het weer zover. De nieuwe serie van het spelprogramma Wie is de mol?  Ik heb weer heerlijk genoten en vandaag dus mijn beleving van de eerste aflevering.

 

De aflevering begon bij een houtbewerker in de werkplaats. Daar werden de vrijstellingen gemaakt. En niet zomaar vrijstellingen, maar verstopte groene vrijstellingen. Waar gaan we naartoe mede molloten?

De titel van de eerste aflevering is “op sleeptouw“. Oké dat wordt dus opletten wie wie op sleeptouw neemt of toch niet. Dit blijft toch altijd weer iets cryptisch.

En dan beginnen we gelijk met de eerste opdracht, waar de titel van is overbruggen. Vanaf een brug moeten er kisten naar boven getrokken worden. Alleen is er behoorlijk wat stroming in de rivier. Ben benieuwd of het ze gaat lukken. Wat me opvalt is dat de eerste paar die omhoog worden getrokken nogal makkelijk gaan. Zou er dan verschil in gewicht zijn in de rode en blauwe touwen, maar dat blijkt iets later in het spel niet zo te zijn. De eerste paar gaan toevallig net even wat makkelijker. Maar wat doen ze nu…touw losmaken, want dan kan je hem makkelijker omhoog trekken. Nee hoor, want de stroming is te sterk en neemt hem gewoon mee. Wat me vooral opvalt is dat Nikki vooral niks doet. Beter gezegd niet het zware werk.

Aan het eind van de opdracht blijken er vier vrijstellingen te zijn “gevangen”, bij de executie horen ze van wie. daarnaast krijgen ze een aanbod. Ze leveren alle vrijstellinf=gen in en de pot wordt gespekt met € 2.500,– of ze behouden de vier vrijstellingen en er hoeft misschien niemand naar huis.

 

De tweede opdracht heeft als titel “inzicht“.

Eerst moeten ze kijken naar een salsadans, maar worden vervolgens meegenomen in de dans. waar gaat deze opdracht naartoe. iedereen scant de omgeving af. later blijkt dat ze hun danspartner moeten aftikken. Rik Paul danst wel heel soepeltjes mee. Uiteindelijk hebben ze allemaal een danspartner te pakken en winnen het volledige bedrag voor in de pot. Evelien is erg snel met het geld halen.

De derde en laatste opdracht in deze aflevering is “Rondje om de kerk

Ze moeten bij deze opdracht gaan fietsen en niet stil staan. Want stilstand zorgt dat de klok niet goed gaat lopen. Ook heeft ieder een scherm op de fiets met daarop aanwijzingen. Evelien zit op de achterste fiets, want die heeft de klok. Ook blijkt een van de deelnemers vloeiend Spaans te spreken. Om kwart 11:15 uur moet Evie op een bepaald punt zijn, maar wat doet ze als ze daar is, stil staan. Daardoor gaat de tijd niet goed doorlopen, waardoor het voor de rest in gevaar kan komen. Een trio weet bij toeval op de juiste plaats en tijd aan te komen.

 

Wat mij nog verder opviel deze aflevering:

Zonder overleg blijkt Nikki de penningmeester te zijn.

Ze kiezen voor de vrijstellingen in plaats van de kas te spekken. Mol actie?

De vrijstellingen waren alleen voor 4 vrouwen en niet voor de mannen.

 

Echt ik heb nog geen flauw idee, maar oh ik heb echt zo genoten. Is het al zaterdag? Hoe heb jij de eerste aflevering beleeft? En wat is jouw opgevallen. Deel het op een van mijn social media kanalen of laat hier een berichtje achter.

 

 

Please follow and like us:
Share

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial