Wie is de mol? – afl 3 en 4

Wie is de mol? – afl 3 en 4

Door de drukte  hier in huis met een baby en dat de mijn website even plat lag kon ik aflevering 3 niet eerder plaatsen. Dus maak ik er nu maar een combinatie van met aflevering 3 en 4. Ik blijf me iedere keer weer verbazen hoe ze de spanning erin kunnen houden en weer van die mooie locaties weten te vinden. 

Aflevering 3 Niet gered

In deze aflevering worden de eerste bondjes gevormd, ben benieuwd hoe lang deze stand gaan houden en wie met wie verbonden gaan maken.

De eerste opdracht in deze aflevering vindt plaats in de wijk comuna 13. Deze opdracht heet De vlag uithangen. Met behulp van de buurbewoners moet er een vlag gemaakt worden aan een waslijn. De Colombiaanse vlag wel te verstaan. Dus steeds 3 stuks wasgoed die de vlag vormen en dan het hele eind. Omdat net iedereen Spaans spreekt krijgen ze allemaal een Spaanse zin om zich met elkaar verstaanbaar te maken.  Maar uiteraard is er weer een addertje onder het gras want de twee die Spaans spreken, Jamie en Evelyn, die moeten met Rik mee. Jamie en Evelyn moeten gaan inschatten of de rest van de groep het gaat redden. Afhankelijk van wat zij zeggen kunnen ze een X bedrag verdienen.

Rick Paul gaat de was ophangen en de rest van de groep gaat het wasgoed bij elkaar verzamelen. Wat mij uiteraard opvalt is dat Nikki weer een kampioen is in niks doen. Ondanks dat de lijn goed in de gaten wordt gehouden is het toch een schitterende opdracht om te mollen en het lukt, want ergens is er toch iets tussen gehangen waardoor de lijn niet klopt. Ondanks dat ze het in meters wel hebben gered. Jamie en Evelyn hebben het verkeerd ingeschat en daarom weer niks in de pot. Wat zal de mol hier blij mee zijn.

In de bus komt er ineens een het verzoek om te wisselen van penningmeester. Zomaar vanuit het niets. Wat apart, want meestal is dat pas als er iets verdachts gebeurt. Een bijzondere zet van Sarah, die overigens ook gelijk penningmeester wordt.

Opdracht 2 heet Jokerstress. Het begint gelijk al met een uitdaging. De groep moet één iemand een joker gunnen, doen ze dit niet binnen 2 minuten, dan kost het de groep € 2.000,–. Niels krijgt de joker.

Door middel van het spel Jenga kan iedereen individueel jokers verdienen, maar valt de toren om door jouw schuld en je hebt één of meerdere jokers, dan ben je ze kwijt. Zenuwslopend spel, maar oh zo gaaf.

Al heel snel heeft Jamie de eerste joker te pakken. Sinan gooit expres de toren om omdat hij Robert de joker gunt. Wat apart is, want eerst opent Sinan zijn joker in het bijzijn van de groep en nu gunt hij een ander de joker. Heeft hij ze dan niet nodig of is hij gewoon een goedzak.  Nikki is kampioen jenga spelen zegt ze, maar ze krijgt het niet voor elkaar om te winnen deze keer, dus geen jokers voor Nikki. Evelyn gaat er uiteindelijk met 3 jokers vandoor en Merel met 1 joker.

Na het spel maakt Merel samen met Jamie haar joker open en daar zit een groene vrijstelling in. Niels maakt hem ook open en heeft niks.

 

Opdracht 3 heet optreden. Ze moeten een puzzel maken en krijgen eerst de vraag of ze hem denken op te lossen binnen 30 of 45 minuten. Ze weten niet hoe moeilijk de puzzel is en stemmen dus voor 45 minuten. Merel neemt het woord als Rik vraagt waar ze voor kiezen. Ze zegt per abuis of expres 30 minuten, maar wordt door de groep gecorrigeerd en gaan dus uiteindelijk voor 45 minuten. En dan gaat de puzzel in zijn volle gang. Jamie en Rik Paul storten zich op het losmaken van de buizen. Niels roept gelijk al dat hij niet kan puzzelen. En wat slim om op de puzzelstukken nummers te schrijven met een gevonden steentje. Uiteraard gaat het er weer heerlijk chaotisch aan toe. Ze leren het ook nooit. 😉 Robert had de oplossing voor die 4e paal om los te krijgen. Zou hij er van weten of is het gewoon lucky. Hé wie heeft daar zitten mollen, want een van de palen ligt buiten het zicht. BIJZONDER. De groep haalt het met de puzzel en haalt dus geld binnen. En dat met 26 minuten. Ze hadden gewoon meer geld kunnen verdienen.

Dan volgt de test en executie. Iedereen heeft een eigen dak om daar zijn test te maken. Ieder dak heeft ook zijn eigen lichtstraal. Hoe gek is dat een executie zonder Rik. Merel gebruikt haar groene vrijstelling. Maar dan….bij wie kleurt de straal rood? Nee dit meen je niet…moeten we gewoon een week wachten!!!!!

 

Aflevering 4, we zitten weer vol spanning klaar. Wij starten wat later in omdat een van de kinderen bedacht heeft dat hij niet hoeft te slapen. Deze aflevering heet Drukker worden.

We beginnen met erachter komen wie er dus vorige week is afgevallen. Nee het is Nikki. Daar gaat mijn mol.

De eerste opdracht die volgt heet Min of meer.  De groep moet zich in vier koppels verdelen. Drie worden opgesloten en moeten met behulp van het vierde koppel zich uit de kooi bevrijden. Hoe langer ze wachten hoe meer geld het kan opleveren. Maar daar gaat het uiteraard al fout. Zodra ze de code hebben breken ze zo snel mogelijk uit en gaan ze als een malle naar de start varen. Want ja dat moet van Sinan en Jamie. Deze opdracht levert ze dus maar erg weinig op.

 

De tweede opdracht vind plaats op balkonnetjes van een hotel. Vol met aanwijzingen die ervoor moeten zorgen dat ze op de goede balkon terecht komen. Terwijl ze er mee bezig zijn krijgen ze een serenade, wat tevens ook de titel is van deze opdracht. Ze mogen kiezen met of zonder molboekje de opdracht maken. Ze kiezen ervoor dit zonder molboekje te doen. Dat wordt natuurlijk een grote chaos. Heerlijk voor de mol, want dat blijkt ook wel. ze verdienen niks. En na afloop. Jeetje het lijken wel een stel kibbelende wijven.zij

Op de dag van de derde opdracht is Jamie jarig. Er wordt in het spaans voor hem gezongen. Krijgt hij cadeautjes en heeft Robert een taart voor hem gebakken. Iedereen heeft ook wat voor hem gekocht en het Jenga spel komt weer terug ;-). De derde opdracht vind plaats bij een koffieboerderij. Koffiepedia is de titel van de opdracht. Er staan 4 tablets met ieder 10 vragen. Een iemand is de vliegende keep. en de rest draagt een overal met alle antwoorden in verschillende categorieën. Als ze een fout antwoord hebben gegeven zijn ze de punten en dus het geld van die tablet kwijt. Op sommige gaan ze lekker, maar vergeten te stoppen dus bam op alles een keer wat fout. Geen geld bij deze opdracht. Gaat lekker zo.

 

Bij het maken van de test leveren twee mensen een joker in waaronder Evelyn. Maar wat ziet haar joker er aan de  zijkant raar uit. Zal wel aan mij liggen. Als de executie begint zegt Rik tegen Evelyn: je hebt een joker ingezet, maar deze is niets waard. Deze is opengemaakt. Wat te bliep…er is gewoon gesjoemeld met haar joker. Wat zou het een naaistreek zijn als ze er dan ook vandaag nog uit gaat. Dat gebeurt dan ook echt..Hoe erg. Wat een groep jongens….

 

Ik kijk alweer enorm uit naar de volgende aflevering. Want jeetje wat maken ze het weer spannend. Wat jullie? Echt petje af voor de productie om weer zo’n mooie serie neer te zetten.

 

Please follow and like us:
Share

2 thoughts on “Wie is de mol? – afl 3 en 4

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial