Voorlezen aan hooggevoelige kinderen: 5 prentenboeken tips

Heb jij een hooggevoelig kind en wil je graag prentenboekjes voorlezen? Wist je dat er speciaal voor hooggevoelige kinderen ook leuke prentenboekjes zijn om samen te lezen? Vandaag 20 januari 2021 start de nationale voorleesdagen. Lezen is leuk en leerzaam voor kinderen. Een leuk moment om eens vijf prentenboeken te delen met als thema hooggevoeligheid. Dit zijn boekjes waarvan ik goede recensies heb gelezen.

Draakje Vurig

Een mooi prentenboek die je kan voorlezen aan hooggevoelige kinderen (met een sterk eigen wil) is Draakje Vurig . Draakje komt, in de inmiddels 3 verschenen boekjes, in situaties terecht die ook voor jouw kind herkenbaar zijn op school, thuis of tijdens het spelen. Dat die prikkels of het onverwachts afbreken van het spel hem enorm boos (vurig) maken en doen “ontploffen” zal niet alleen voor kinderen maar ook voor ouders herkenbaar zijn. Mama draak toont begrip, geeft draakje een knuffel en laat merken dat het oké is. Inmiddels hebben we alle 3 de boekjes in ons bezit en ik vind ze een echte aanrader voor thuis, maar ook voor op school. De boekjes bevatten voor ouders/onderwijzers wat extra informatie over gevoelige kinderen.

Langmuts

De serie van Langmuts is er voor alle kleine helden die zich staande moeten houden in een wereld voor prikkels. Deze serie prentenboeken geeft veel gevoelige jonge kinderen herkenning over dingen die in het dagelijks leven gebeuren. Denk aan de drukte op school of van een feestje. Het zin hebben in de vakantie, maar het ook heel spannend vinden die andere omgeving en de dingen van thuis moeten missen. Deze boekjes bevatten ook tips voor ouders en leerkrachten achter in het boek.

Ridder Zeldenmoet

Een boekje voor de wat oudere kinderen om zelf te lezen. De jongere kinderen kan je natuurlijk gewoon voorlezen. Tristan is gevoelig en wordt door zijn vader Ridder Zeldenmoet genoemd. Hij denkt daardoor dat hij nooit een echte ridder zal worden. Zijn oom denkt daar anders over. Het is in ieder geval een avontuurlijk boek voor gevoelige kinderen.

Spinnetje gaat griezelen….of toch niet?

Moeder Spin heeft een andere baan, maar daar moeten ze wel voor verhuizen. Ze gaan wonen in het spookhuis. Ja dan kunnen we gaan griezelen….Ook dit prentenboek gaat over emoties en over dat het belangrijk is om te kiezen wat jij. Het is juist heel stoer als jij dat kan.

Intense emoties boven water

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringsverhalen, reviews van boeken gerelateerd aan hsp abonneer je op dit blog en krijg direct een mailtje als er een nieuwe blog online is. Ook via Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter kunnen jullie ons blijven volgen. Zie ik je daar? Wil je maandelijks op de hoogte blijven van tips, een blik achter de schermen en de laatste blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

Misschien vindt je deze blogs ook leuk:

Draakje Vurig op school een herkenning voor hooggevoelige kinderen

Boekentip: Het meisje dat doet wat ze niet durft

Boekentip: Het meisje dat nooit fouten maakte

Hoe slaapklets of smoeltjesschrift jouw kind kan helpen

Please follow and like us: