Typisch Nederland tag

Via Teddlicious kwam ik deze leuke tag tegen. Lekker Nederlands, mijn blik op Nederlandse dingen geef ik hieronder weer.

1. Eén koekje bij de thee of meerdere?

Koekjes zijn zoooooo lekker! Mijn verstand zegt één, mijn hart zegt meerdere. En welk koekje, ik vind echt zoveel lekker. Mocca ladies, stroopwafel of kokoskoeken zijn toch wel echt topfavoriet. In de wintermaanden vind ik gevuld speculaas ook altijd erg lekker.

2. Wat is je favoriete stamppot?

In de lente en zomer eet ik graag rauwe andijviestamppot a la Inge uiteraard. Ik doe er dan uitgebakken spekjes en blokjes kaas er doorheen. Oh zo lekker. In de winter gaat mijn voorkeur uit naar boerenkool met worst. Dat eten we zeker twee keer in de week. Is binnen het gezin favoriet. Zelf ben ik ook gek op zuurkool alleen houd de rest daar niet van.

3. Wat is je favoriete Nederlandse feestdag?

Met stip op één is toch wel sinterklaas. Ik vind die periode zo magisch. De kinderen die vol verwachting zijn.

Al wordt de pret al jaren wel een beetje bederft door die eindeloze discussie over hoe de pieten eruit moeten zien. Voor een kind maakt het echt niet uit hoe Piet eruit ziet. Wij volwassenen maken er een eindeloze discussie van. Voorstanders en tegenstanders hebben ieder een eigen mening over het uiterlijk. Ik ga me verder niet mengen in deze discussie want daar ben ik klaar mee!

4. Wat is je favoriete accent?

Ik vind het Brabants en Limburgs heel gemoedelijke klinken. Dat vind ik erg mooi. Een mooi voorbeeld is als je elkaar niet goed verstaan hebt: watblief? In plaats van “waaaat zeggie?” hier in de regio.

5. Welk woord vind jij typisch Nederlands?

Die vind ik wel lastig hoor. Dan ga ik toch voor de stamppot. Lekker Hollands.

6. Welk Nederlands gebruik vind je het leukst?

Oliebollen en appelbeignets met oud en nieuw. Naast dat ze leuk zijn vind ik ze ook lekker. ? Of tijdens de kermis. Ook altijd leuk en gezellig.

7. Wat is je favoriete Nederlandse gezegde?

Er zijn er meerdere die favoriet zijn, maar er springt er eentje echt uit. Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. Misschien ook omdat het nu net even meer belangrijk is dan ooit tevoren.

8. Welke winkel van Nederlandse bodem vind je het leukst?

Daar hoef ik niet over te twijfelen. Dat is de Hema. Koop daar vaak de kleding voor de kinderen, maar ook veel nuttigs voor in huis.

9. Wie vind je de leukste BN’er?

Guus Meeuwis, Jochem Myjer en Rene van Meurs. Guus om zijn muziek en Jochem en Rene om hun humor. Alle drie de bn-ers al een keer gezien op het podium. Stuk voor stuk toppers. Mocht je graag naar theatervoorstellingen gaan kijk dan eens of je Rene van Meurs kan boeken. Echt een aanrader. Rene en Jochem zijn beide actief op de social media en echt het geeft mij een lach op mijn gezicht.

10. Wat is je favoriete Nederlands-talige liedje?

Simpelweg gelukkig zijn van Guus Meeuwis. Dit nummer omlijste ook onze bruiloft 6 jaar geleden.

11. Haring, ja of nee?

Absoluut ja! Ik vind het echt enorm lekker. Word wel weer eens tijd om er eentje te kopen of meer dan eentje. Lekker wandelen op de boulevard van Scheveningen en dan even bij Simonis een haring happen. Of gewoon op de markt.

Please follow and like us: