Review kinderboekenmuseum Den Haag

Deze week was weer een uitblinker in hoge temperaturen. Als je dan toch een dagje weg wil, ga je op zoek naar iets waar een airco is. Wij kozen voor het kinderboekenmuseum in Den Haag. In dit blog kun je lezen wat wij er van vonden. 

Op weg naar

Den Haag is voor ons een klein half uurtje rijden. Dus lekker om de hoek. Praktisch onder het Kinderboekenmuseum kan je de auto parkeren bij Babylon (hou er rekening mee dat dit wel een dure parkeergarage is). Woon je in de regio dan zou ik zeggen ga lekker met het openbaar vervoer. Vanaf Den Haag centraal ben je er zo. Het staat goed aangegeven waar je naartoe moet, en anders zoek je naar de koninklijke bibliotheek. Daar is het praktisch naast.

Ook interessant: Verken, ervaar, bespaar: de kracht van de museumkaart

Bij binnenkomst

Eenmaal binnen eerst nog even de trap op of met de lift mee naar de eerste etage. Daar werden wij vriendelijk welkom geheten door de dame aan de balie. Eten en drinken is in het museum niet toegestaan, maar ik moest toch echt mijn kleine man de fles geven. Haar gevraagd of ik de kleine binnen mocht voeden of dat we even beneden moesten gaan zitten om te voeden en daarna naar binnen. Het was geen probleem om de baby binnen te voeden. Er was zelfs een speciale ruimte beschikbaar om te voeden en verschonen van baby’s.

Spelenderwijs het museum ontdekken

Terwijl ik de jongste ging voeden, ging manlief met de oudste twee naar boven. Daar was van alles te beleven voor de kinderen. Een hele tentoonstelling vol kikker en vriendjes. Voelen, luisteren, zien, ontdekken en doen. Zelfs voor de allerkleinste was er een hoekje gereserveerd waar ze konden ontdekken. Voor de kindjes meer geïnteresseerd in letters en cijfers is er een route met rupsje nooit genoeg en het alfabet pad. Met leuke hokjes waar van alles te beleven valt. Dikkie Dik zoeken, kruipen zoals rupsje nooit genoeg of op de noordpool bij de kleine ijsbeer. Genoeg te doen en te zien.

Lees tip: Rijksmuseum en Van Gogh museum bezoeken als HSP

Leuk voor kinderen tot en met 13 jaar

Voor de oudere kinderen is het kinderboekenmuseum ook leuk, want er is ook nog een verdieping voor kinderen die zelf kunnen lezen. Daar zijn we zelf niet geweest omdat onze kindjes zich prima vermaakte boven. Toch is het kinderboekenmuseum leuk voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen. Heb je een baby? Lekker meenemen, want echt ook de allerkleinste zijn meer dan welkom! Wij zijn een hele fijne ervaring rijker en gaan zeker nog eens een keertje terug, maar dan met de bus en de tram.

Iedere hoogsensitieve persoon is anders en reageert anders op prikkels. Ook heeft iedereen iets anders nodig om te ontprikkelen. Daarom is het goed om te kijken welke tips bij jou of jouw kind/gezin passen.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Ook leuk om te lezen:

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial