Tip van Inge – mei 2019: zeehondjes in Zuid Holland

Tip van Inge – mei 2019: zeehondjes in Zuid Holland

Als onze kinderen jarig zijn gaan we op de dag zelf vaak een dagje uit. Maar nu de oudste op school zit wordt dit wel wat lastiger om op de dag zelf te doen, daarom besloten we nu een middagje weg te gaan toen onze middelste deze week jarig was.

Hoek van Holland

Wij wonen in de buurt van Hoek van Holland en daar gaan we regelmatig boten kijken langs de Nieuwe Waterweg. Dat is iedere keer weer een groot avontuur. Naast boten kijken kan je met de Fast Ferry ook een rondje Maasvlakte doen. De Maasvlakte is een onderdeel van de haven van Rotterdam.

Fast Ferry

We besloten om met de Fast Ferry vanaf de Berghaven in Hoek van Holland te gaan varen. Naast dat dit ook gewoon een OV is voor het havengebied, kan je ook een toeristisch rondje doen. Het is niet zoals een rondvaartboot, maar het personeel verteld hier en daar ook gewoon wat er te zien is. Doe je het hele rondje dan ben je tijdens de spits (woon/werkverkeer) een uurtje onderweg. Buiten de spits is de boot vijf kwartier onderweg. Ik zocht dus online op hoe laat de boot afvaart in Hoek van Holland. Samen met de kinderen stapte we aan boord en zochten een plekje uit bij het raam. Het was gelukkig vrij rustig toen we instapte en hadden keuze zat.

Route Fast Ferry
Route Fast Ferry

Zeehondjes in Zuid Holland

Wat veel mensen niet weten is dat tegenwoordig in Zuid Holland ook zeehondjes zitten. Wij hadden mazzel dat het nog geen hoog water was. Op het strandje nabij Slag de Beer lagen zeker 30 zeehonden te zonnen. We hadden dus echt geluk dat er zoveel lagen. De schipper verminderd vaart bij het strandje zodat je even de tijd hebt om de zeehondjes te bewonderen en op de foto te zetten. Het is en blijft immers OV en moet dus wel door. Als je het hele rondje doet kom je er dus twee keer langs. De tweede keer waren de zeehonden ook gaan zwemmen, dus zagen we ook zo af en toe een kopje boven water komen. De kinderen vonden het erg indrukwekkend.

Zeehondjes aan het strandje
Zeehonden aan het strandje

Hoe gaaf is het om dichtbij de grote boten te varen

Naast de zeehonden vaar je dus ook langs de grote boten die in het havengebied varen of aangemeerd liggen. Het is echt indrukwekkend en je voelt je echt klein als je zo’n zeeboot ziet. Manlief werkt voor een rederij en die heeft inmiddels ook de tik om dan op internet op te zoeken waar de boot vandaan komt en wat de boot kost. De grote jongens werden onderweg dan ook opgezocht.

Ben je in de buurt, zeker de moeite waard om te bezoeken

Ben je nou eens in de buurt van Hoek van Holland dan is dit uitje echt de moeite waard om te gaan doen. Wij hebben enorm genoten en gaan dit zeker nog een keer doen. Ook voor de mensen die vakantie vieren hier in de regio is dit zeker leuk om te gaan doen. Eerst varen en daarna lekker naar het strand, of je stapt op een van de plaatsen uit en gaat lekker fietsen op een van de locaties en natuurgebieden.

parken en campings in de regio

Woon je nou niet in de buurt, maar ben je wel nieuwsgierig? Dan is het ook leuk om deze kant op te komen voor een vakantie of weekendje weg.

Landal Beach Villa’s Hoek van Holland

Minicamping Zwetzone

Strandpark Vlugtenburg

Hoeve Bouwlust

op de achterkant van de boot
op het achterdek van de Fast Ferry
Please follow and like us:
Share

One thought on “Tip van Inge – mei 2019: zeehondjes in Zuid Holland

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial