Waarom gymen zo leuk en goed is voor je peuter

Je hoeft maar op Google in te tikken activiteit voor peuter en je kan tal van kanten op. Speeltuinen, kinderboerderijen, muzieklessen en peutergym. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er. Sinds dat tante pollewop kan lopen gaan wij naar de peutergym. Inmiddels zit ze op school en ga ik nu alleen met onze beer naar de peutergym. In deze blog vertel ik je wat meer over onze bewegingsactiviteit op dinsdag.

Glijden van de grote mat

Buiten de schoolvakanties om wordt er in onze regio peutergym georganiseerd. Vier keer in de week is er een mogelijkheid tot gymen. Wij gaan op de dinsdagochtend. Vanochtend had ik me in de tijd vergist en stond iets te vroeg bij de gymzaal. De juf had alles al klaargezet zodat we alvast lekker aan de slag konden. Sepp kon niet wachten en wilde beginnen met het zwaaien aan de ringen. Eerst mocht ik nog even helpen, maar je weet hoe dat gaat met twee jarige hè. Sterk hun eigen willetje en vooral alles zelf doen. Sepp is gelukkig niet anders, dus mag deze mama niet helpen met slingeren aan de ringen. Dan heb ik mooi de tijd om extra te genieten van dit blije mannetje dat aan alle kanten straalt. De ringen zijn favoriet, hup nog een keer nadat er een ander kindje aan de beurt was. Verstoppen en dan kiekeboe roepen blijft een geweldig spelletje. Net als ik ga je pakken. Oh het is zo heerlijk om zo de interactie met mijn mannetje te hebben.

Natuurlijk is er niet alleen ring zwaaien. We gaan nog even trampoline springen, daar mag mama nog wel even helpen. Ook nog even door het tunneltje kruipen en springen op het grote kussen. De gymjuf klapt in haar handen en we gaan allemaal zitten. We zeggen goedemorgen, zwaaien met de handjes, de voetjes en de vingertjes. We springen, kruipen door het poortje van mama, maar ook nu denkt Sepp ja bekijk het maar even. Er staat hier zoveel leuks en nu kan ik erop. Klimmen en klauteren, liggen op de bank. Laat hem maar even lekker schuiven. Want hoe harder ik zeg dat hij mee moet doen, hoe meer hij zijn kont in de kribbe gooit.

Na de gezamenlijke activiteit mogen ze zelf weer aan de slag. Dat staat Sepp meer aan. Lekker springen, rollen, evenwicht bewaren en andere kindjes helpen. Oh en vergeet niet heel veel te

Door het tunneltje

schommelen. Hij heeft het maar wat naar zijn zin. Na 35 minuten gymen is het tijd om op te ruimen. De juf klapt in haar handen en het is tijd om met elkaar op te ruimen. De mat oprollen, of de kleine mat opruimen. De bank op tillen, we helpen elkaar allemaal, want binnen een mum van tijd is de hele gymzaal aan kant. We maken een kring en zingen liedjes als: “we maken een kringetje van jongens en van meisjes”, “De zevensprong” en “in de maneschijn”. We sluiten af met het afscheidsliedje en dan is het tijd om onze sokken, schoenen en jas aan te doen. Na afloop betalen we de gymles en gaan we voldaan terug naar huis.

Naast dat beide kindjes het ontzettend leuk vinden om te gymen, is het ook nog eens goed voor hun motorische ontwikkeling en zelfvertrouwen. Chloë groeide in een meisje dat alles spannend vond in een kleuter die alles durfde. Sepp is bijna nergens bang voor en gaat vooral zijn eigen gang. Het is een speelse manier van kennis maken met sporten, wat wij in onze opvoeding graag mee willen geven dat sporten niet alleen gezond is, maar vooral ook heel leuk.

Wat doen jullie voor activiteit met jullie kindjes? Gaan jullie zwemmen of net als Sepp naar de peutergym. Of hebben jullie muziekles. Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen. Laat hieronder, op Facebook of op Instagram een berichtje achter. Ik vind het in ieder geval erg leuk om wat van jullie te lezen.

Please follow and like us: