Ode aan de vrouw

Ik deelde deze tekst vorige week al op Instagram, maar vind hem te mooi om hem. Daarom deel ik hem ook hier.

De aanleiding

De reden waarom ik deze ode aan de vrouw deel is omdat ik zelf ook weleens moeite heb met hoe ik er naar de zwangerschap uitzie. Grotendeels van de tijd kan ik die knop steeds vaker omzetten. Helaas zijn er ook dagen dat ik er verdrietig van word. Dat ik weer een opmerking over mijn lijf krijg.

Niet de enige

Ik wert dat ik niet de enige vrouw ben die na een paar dagen haar oude spijkerbroek nog niet past. Met mij een groot deel van alle andere net bevallen vrouwen. Maar lieve mensen, laten we elkaar respecteren in plaats van veroordelen. Daarom de onderstaande tekst voor iedere vrouw.

| AAN ALLE VROUWEN |

10 feiten die elke vrouw zou moeten kennen:
• Iedereen heeft rolletjes als ze voorover buigen.
• Als iemand je vertelt dat je mooi bent, geloof het. Ze liegen niet.
• We worden allemaal wel eens wakker met een adem waarmee je een geit kan doden.
• Voor elke vrouw die ongelukkig is met haar (zwangerschaps)striemen, is er een andere vrouw die wenste dat ze ze had.
• Je moet meer zelfvertrouwen hebben. En als je jezelf zou zien zoals anderen dat doen, zou je dat ook zeker hebben.
• Ga niet op zoek naar een man die jou redt. Zorg ervoor dat je jezelf kan redden.
• Het is prima dat je niet blij bent met elke deel van je lichaam, al zou je dat wel moeten zijn.
• We hebben allemaal die vriendin die alles lijkt te hebben. De vrouw met het ogenschijnlijke perfecte leven. Nou, voor een ander ben je misschien wel díe vriendin.
• Zorg ervoor dat je altijd een prioriteit bent. Geen optie, een laatste redmiddel of een plan B.
• Je bent een vrouw. Alleen dat al maakt je verdomd bijzonder.

Deze tekst heeft mij enorm geholpen en is afkomstig van lijn-dienst.

Please follow and like us: