Mijn verjaardag, we maken er een feestje van

Het is alweer een week geleden, maar ik mocht afgelopen maandag weer een extra jaartje erbij tellen. In al die jaren heb ik een keer niet mijn verjaardag gevierd. Meestal houd ik het klein, soms wat groter. Maar wat was het fijn om er weer een klein feestje van te maken. 

Maandag een onhandige dag

Dit jaar was ik op een maandag jarig. Een onhandige dag om het te vieren, dus we besloten het lekker in het weekend te vieren. De zaterdag voor mijn verjaardag, dan konden we op zondag gezellig met de kindertjes op pad.

De kinderen konden niet wachten

Op de dag dat ik mijn verjaardag vierde, bakte ik samen met de oudste appeltaart. Ze wilde dat graag want dan kon onze middelste gezellig mee eten. Door zijn lactose intolerantie moeten we vaak even uitwijken of kiezen we er bewust voor om iets te maken wat hij ook mag. We genoten er samen heerlijk van om te bakken. Lekker samen kletsen en bakken (en stiekem van het deeg snoepen).  De laatste taarten gingen in de oven toen manlief samen met de middelste nog even op pad ging om een cadeautje te halen voor mama’s verjaardag. Ze mogen dan zelf wat kiezen. Hij had overigens wel bedacht dat hij naar de speelgoedwinkel zou gaan en een dino voor me zou kopen. Papa bedacht dat hij beter naar een andere winkel kon gaan en daar mocht hij wat leuks uitzoeken. Eenmaal thuis snel inpakken en mama weer laten uitpakken. Iets met het brand in de handen.

Scheuren maar

Ik moest gaan zitten van de kinderen en ze kwamen een voor een de cadeautjes brengen. We weten allemaal hoe kinderen zijn, ze willen het liefst zelf het papier er weer afscheuren. Dat gebeurde hier dus ook. De cadeautjes voor mijn verjaardag werden een voor een uitgepakt door de kinderen zelf. Ze hadden enorm hun best gedaan met het uitzoeken van de cadeautjes. Ik kreeg een etagère met leisteen van onze dochter. De oudste knul zocht wat uit voor hem en namens zijn broertje. We kunnen dus lekker samen cake bakken en warme chocomelk drinken. Ook de knutsels van school en het kinderdagverblijf werden uitgedeeld. Dat blijft toch het leukste om te krijgen. De knutsels waar ze zoveel moeite voor hebben gedaan. Trots op zijn, omdat ze hard hun best hebben gedaan. Ze hadden ook nog met elkaar bedacht dat er wel slingers in huis moesten hangen. Dus die hebben ze ook nog samen met papa opgehangen.

Goed in de watten gelegd

Ik ben door iedereen die mijn zesendertigste verjaardag met mij mee vierde enorm verwend. Fijne cadeautje die ze zelf hadden bedacht of juist iets van mijn lijstje gehaald. Maar het fijnste was om de dag te vieren samen met de mensen die belangrijk voor me zijn. Onze oudste had al zo enorm geholpen en wilde heel graag even bij het feestje zijn. Die is uiteindelijk even voor tien uur naar bed gegaan. Ze genoot zichtbaar van het helpen, er bij zijn en mama’s cadeautjes uitpakken. Vooral dat laatste.  Kreeg naast de cadeautjes van de kinderen ook nog een sprocket van manlief, een extra diffuser, een bord met vakjes, cadeaubonnen, plantjes, een tegoedbon voor lunch/hightea en een rituals pakket.

Kon er zelf ook van genieten

Deze keer hield ik het klein en kon daardoor ook zelf echt genieten. Ik had alle lekkere hapjes op een grote plank geserveerd en deze op tafel neergezet. Kaasjes, worstjes, vleeswaren, balletjes, chips en nootjes. En ook wat gezonde snackjes. Manlief en ik samen de drankjes inschenken en daarna weer lekker met elkaar aan de praat. Ik houd er van.

Dagje uit met de kinderen

Nu waren de weergoden niet zo heel gunstig gestemd, dus ik zag het niet zitten om naar de dierentuin te gaan. De kinderen wilde heel graag naar Ballorig. Zo gezegd zo gedaan. Na het slaapje van de jongste vertrokken we richting de binnenspeeltuin waar ze zich heerlijk hebben vermaakt. Het was alleen zo verschrikkelijk druk dat de oudste even kwam bijtanken op schoot om alle prikkels te verwerken. We sloten de dag af met een voor de kinderen feestmaal, patatjes!

Terug kijkend

Ik kijk terug op een fijne verjaardag met de belangrijkste mensen om me heen. Feestjes hoeven van mij namelijk niet altijd groot te zijn om een succes te zijn. Hoe vier jij je verjaardag?

Please follow and like us: