Mijn tenniscarrière

Afgelopen week stond ik voor het eerst sinds ruim twee jaar weer voor een toernooi op de tennisbaan. Vandaag neem ik jullie mee in mijn tenniscarrière. Deze is niet zo spectaculair als die van Kiki Bertens, maar hé ik sta daar wel op die baan. 

Aangestoken met het tennisvirus

Robin tenniste al jaren toen ik hem leerde kennen. Naast dat hij uren doorbracht op de voetbalvelden, was hij ook uren op de tennisbanen te vinden. Je gaat eens kijken en denkt oh eigenlijk is het best een leuke sport. Zo geschiedde en 1,5 jaar later na onze eerste ontmoeting stond ik ook op de baan. Zo makkelijk als het leek zo verdomde moeilijk bleek het toch wel te zijn.

Tennislessen

Ik moest natuurlijk wel les nemen, want techniek is ook in de tennis heel belangrijk. Wat verkeerd slaan kan lelijke blessures opleveren. In het begin sloeg ik veel vanuit mijn pols in plaats vanuit mijn arm. Mensen, wat had ik een spierpijn de eerste keren. Dat vrijspelen vond ik wel een dingetje. Zeker omdat je het spel nog niet helemaal beheerst vliegen die ballen alle kanten op. Heel irritant als je steeds moet roepen “bal over”. Heel soms ging ik samen met manlief tennissen, maar omdat hij in die periode speelsterkte 3 had en ik 9 werkte dat voor geen meter. Alle ballen met effect aangespeeld krijgen, ik sloeg werkelijk geen bal lekker. Dat was de eerste en de laatste keer dat we samen gespeeld hebben. Wie weet als de kinderen weer wat groter zijn dat we weer eens samen vrij gaan spelen. Maar goed ik had het over tennislessen. Ik had samen met een vriendin iedere week een half uur les. Voor haar bleek uiteindelijk tennis niet de sport te zijn en ging ik alleen verder. Ik heb dus flink geïnvesteerd al in mezelf met veel privélessen.

Vrij spelen

Van vrij spelen kwam niet heel veel omdat ik op de vereniging toch als eenling rond liep. In de winter deed ik mee met de ranglijstcompetitie. Zo was ik toch iedere week aan het spelen en deed ik ervaring op. Verloor alleen altijd. Vond ik niet erg hoor, maar was wel jammer dat je dan op een gegeven moment tegen alleen maar dezelfde mensen staat te spelen. Vandaar uit leerde ik wel iemand kennen met wie ik wekelijks ging vrijspelen. Dat hebben we een tijdje volgehouden. Waarna een zwangerschap voor mij de boel al heel snel stil legde. Ik moest met 16 weken zwangerschap mijn racket in de wilgentakken hangen. Eenmaal weer terug op de baan, was onze kleine meid alweer bijna een jaar. Daarna volgde vrij snel een tweede zwangerschap. Ik bleef lekker lessen en heb tot de 27e week van de tweede zwangerschap kunnen lessen. Vrij spelen deed ik niet meer, maar met lessen die vooral op techniek gebaseerd waren kwam ik een heel eind. Na die zwangerschap was ik mijn tennismaatje kwijt.

Overstappen naar een andere vereniging 

Ik besloot om over te stappen naar een andere vereniging en daar wat meer jongeren te treffen om mee te spelen. Ik kende op deze vereniging wel wat mensen, dus wie weet. Dan is het toch wel lastig om als eenling ergens bij te komen. Ik besloot om geen privélessen meer te nemen maar voor groepslessen te kiezen. Ook dat wordt vrij lastig. Afgelopen jaar ben ik er ook weer even tussenuit geweest door de zwangerschap. Ik heb bijna een jaar niet op de baan gestaan.

Toernooien spelen

In de afgelopen jaren heb ik weleens een toernooi gespeeld of zelfs een keer een competitie dag meegedaan. Ik was altijd bloednerveus voor die wedstrijden. Kon daardoor amper tennissen. Afgelopen week heb ik weer eens meegedaan met een toernooi. Het zogenoemde inventatietoernooi. Daarbij nodig je iemand anders uit die niet lid is van de vereniging om een toernooi op de eigen vereniging te spelen. Het gaat vooral om de lol van het spel. Je speelt sowieso twee wedstrijden. Een lekker toernooi om het tennissen weer eens goed op te pakken.

Daar ging ik dan samen met mijn schoonmoeder

Ik besloot mijn schoonmoeder te inviteren omdat een vriendin van mij die elders speelt niet kon. Zo stonden we dus zonder samen getraind te hebben voor het eerst samen op de baan. Dames dubbel 8 hadden we ons voor ingeschreven. De eerste wedstrijd vond op maandag 2 september plaats. Ik had gezonde spanning en was niet meer zo zenuwachtig als ik jaren daarvoor was geweest als ik weer eens een balletje stond te slaan. We zijn duidelijk dieseltjes en moesten even op gang komen. De eerste set verloren we met 6-2. De tweede set deden we lekker. Die werd nog spannend ook. Toch een derde set, of bleef het bij twee. Het werd dat laatste. We verloren de set met 7-6. Toch ondanks dat we verloren hadden, had ik een heerlijke wedstrijd gespeeld.

We mochten door in de verliezersronde

De eerste wedstrijd verloren we en omdat er sprake was van een afvalschema kwamen we in de verliezersronde terecht. Dat wij aan de goede kant van de sheet zaten bleek later in de week. We kregen de ene na de andere bye en zo belandde we zonder te spelen in de halve finale. Niet leuk om eerlijk te zijn, maar goed. Dat betekende dat ik zondag moest spelen en in het positieve geval zelfs twee keer. De eerste set was net als bij onze partij van maandag. Pieteprut, we waren weer dieseltjes. Daarbij kwam ook nog dat ik de bal wilde halen en keihard op mijn plaat ging. De bal had ik, maar de tegenstander was zo sportief om het spel stil te leggen. Ik kon even opkrabbelen, mijn schaafwonden verzorgen en even bijkomen. Daarna hebben we het spel weer hervat. De eerste set konden we met 6-0 op ons buik schrijven. Ik geef me niet zomaar gewonnen en wilde er toch een derde set uithalen. Dat lukte helaas niet, het werd nu ook 6-7 in de tweede set en verloren dus net.

twijfels over doorgaan

Toch heb ik de laatste tijd twijfels gehad om door te gaan. Ik vind het spel heel leuk, maar als eenling op zo’n vereniging kom je weinig aan vrijspelen toe. Na het toernooi zoveel complimenten gehad dat ik best lekker kan ballen. Dat doet me dan weer twijfelen of ik wel of niet door moet gaan. Ik heb nog even de tijd om na te denken. Wordt vervolgt…..

Please follow and like us: