5 favoriete spelletjes van Ingebeleeft.nl

Hoewel we er nu niet echt aan toe komen, vind ik het heerlijk om spelletjes te spelen. Daarom vandaag mijn favoriete 5 spelletjes. Hieronder een korte beschrijving/uitleg van de spelletjes. Uitgebreidere uitleg is altijd te vinden op internet.

Regenwormen

Regenwormen is een compact en snel dobbelspelletje. Manlief en ik spelen dit uren lang tijdens onze vakanties. We zijn allebei ook echt mega fanatiek. Het spel heeft stenen met de getallen 21 tot en met 36 en 8 dobbelstenen. Op de dobbelstenen staan de getallen 1 tot en met 5 en een regenworm. Door te dobbelen moet je combinatie maken. Beetje vergelijkbaar met yahtzee. Alleen vind ik dit veel leuker. Want je kan dus ook stenen weg pikken bij je tegenstander. Dat is vaak bij ons nog de grootste sport.

Het spelletje zelf duurt ongeveer 20-30 minuten.

Lees ook: Nationale voorleesdagen: HSP-boeken voor kinderen

Jungle speed

Jungle Speed hebben wij een keer gespeeld tijdens het vriendenweekend. Wat een heerlijk hectisch en hilarisch spel. Je moet echt wel een beetje tegen spanning kunnen. Dus is je reactievermogen niet zo snel, dan is het beter als je even een rondje past met spelletjes spelen. Zorg dat alles wat breekbaar is of om kan vallen van tafel is. Het spel bestaat uit een houten staaf en 80 kaartjes met verschillende symbolen.

De houten staaf zet je in het midden van de tafel. De kaartjes worden verdeeld en iedere speler legt het gedekt voor zichzelf neer. Het is de bedoeling om als eerste je stapel kaarten kwijt te raken.

Spelers draaien om de beurt een kaartje om en leggen deze open op hun eigen aflegstapel. zodra twee spelers hetzelfde symbool hebben omgedraaid, moeten zij zo snel mogelijk de houten staaf grijpen. Moeilijkheid, je mag alleen de hand gebruiken waarmee je ook de kaartjes omdraait. Degene die de staaf als eerste pakt, wint de ronde. De verliezer  moet beide aflegstapels onder zijn voorraad gedekte kaarten schuiven. Je bent pas echt de “sjaak” als je ten onrechte de staaf grijpt. Dan moet je alle aflegstapel aan je voorraad toevoegen.

30 seconds

30 Seconds hebben wij nog niet zo lang in huis, maar oh wat een heerlijk spel. Bij het spelen van dit spel kom je er pas achter hoe kort 30 seconden is. Wij speelde dit spel pas met familie. Je pakt een kaartje en daarop staan 3 worden of zinnen. Die moet je dus in dertig seconden proberen te omschrijven zonder dat je het woord zelf zegt. Je teamgenoten moeten raden wat je bedoelt. Daarmee kan je dus maximaal 5 punten scoren. Het aantal goede antwoorden is het aantal zetten dat je mag doen op het speelbord. Maar met een dobbelsteenworp kan zomaar je behaalde punten te niet doen. Heb je dit spel nog niet in huis, zeker een aanrader.

Lees ook: Boekentip en speltip: Het kleurenmonster

Skip-bo

Skip-bo is een kaartspel met als doel als eerste al je kaarten kwijt te raken. In het begin deel je de kaarten. Dertig kaarten per persoon. De kaarten die je hebt gekregen liggen met de afbeelding naar beneden. De bovenste kaart wordt omgedraaid en met de afbeelding naar boven gelegd op de stapel.  De overgebleven kaarten liggen in het midden en zijn de zogenoemde trekstapel. Met je kaarten ga je proberen op de tafel stapels van 1 tot en met 12 proberen te maken met elkaar. Naast je eigen stapel heb je overigens ook nog de mogelijkheid om vier weggooi stapels te maken. Het is uiteindelijk de bedoeling geen eigen stapeltjes meer te hebben.

Cluedo

Cluedo, wie kent het niet? Dit bordspel is een detective spel. Je moet proberen te raden wie de moord heeft gepleegd, waar en hoe. Je kan door middel van je vermoeden uit te spreken te weten komen wie, wat, waar het niet is gedaan. Mocht je een of meerdere van deze genoemde dingen hebben laat je een hiervan zien aan je tegenspeler die het gevraagd heeft. Tactiek is hier heel belangrijk.

Welk spelletje spelen jullie graag?

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: