mijn peuter is drie

Al weken keek hij er naar uit en dit weekend was het eindelijk zover. Onze peuter mocht zijn derde verjaardag vieren. Deze keer zou hij echt bewust beleven. Ik neem je mee in ons feestje en de voorbereidingen.

Verlanglijstje maken

Al jaren maak ik voor de kinderen een verlanglijstje via lijstje.nl, zo ook deze keer voor mijn peuter. Aangezien hij helemaal gek is van Robocar Poli bedacht ik dat het wel leuk zou zijn als hij daar wat van kreeg. Ook wilde ik het lijstje aanvullen met leerzame spelletjes en wat buitenspeelgoed. Daarna is het afwachten wat hij krijgt. Voordeel van dit lijstje is dat iedereen af kan strepen en je voorkomt dat hij dingen dubbel krijgt.

Verjaardag, daar hoort tijd bij

In aanloop van de verjaardag informeerde ik eens bij de bakker of het mogelijk was om een lactose vrije taart te bestellen voor een kinderverjaardag. Het kon wel, maar was wel lastig. Ze kwam met een voorstel, waarbij ik eerst dacht, oké dat is ook een optie. Eenmaal thuis dacht ik, dit wil ik helemaal niet. Hij voelt zich al steeds zo anders doordat hij dingen niet mag. Juist nu wil ik hem blij maken met het een taart die hij wel mag eten. Ik besloot zelf een taart te maken. Dat betekende dat ik op zoek moest naar een recept voor een lactose vrije taart en die vond ik. Nieuwsgierig naar het recept? De taart maakte ik volgens dit recept. De botercrème volgens dit recept. Ik gaf er ook een beetje mijn eigen twist aan. Ons mannetje wilde graag een robocar poli taart, dat was nog een uitdaging maar ik vond deze leukerds.

Dan is het feest

Afgelopen zondag was het dan zover. Het feestje van onze peuter. We zorgde voor de laatste puntjes op de i en ‘s middags kon het feest beginnen. Zijn peetoom kwam als eerste en bracht een geweldig cadeau voor hem mee. Het hoofdstation van Robocar Poli. Hij was helemaal door het dolle heen, want hij moest gelijk open en er mee spelen. Die oogjes waren net kristalletjes. Hij genoot met volle teugen. De volgende cadeautjes waren allemaal aanvullingen op zijn Robocar Poli collectie. Hij had het niet meer. Ook de leerzame spelletjes zijn een schot in de roos. Hij is er zo blij mee. Maar wat mij het meeste bij blijft is dat hij maar bleef herhalen: Mama, het is echt mijn feestje hè vandaag. Mama, die taart is voor mijn feestje hè. Trots was hij op zijn taart. Iedereen moest hem zien. Daar deed ik het voor.

Trakteren op het kinderdagverblijf

Vandaag mag hij trakteren op het kinderdagverblijf. Ook dit was even een uitdaging. Ze hebben het protocol dat er alleen een gezonde traktatie uitgedeeld mocht worden. Ik koos voor lactosevrije eierkoeken. De plaatjes die ik overhad van de taart gebruikte ik om de eierkoeken mee te versieren. Een folie erom heen en zo staan ze klaar voor het laatste feestje. Zijn verjaardag op het kinderdagverblijf.

Please follow and like us: