Mama met een missie: fit20

Degene die mij volgen op Instagram weten dat ik bezig ben om mijn zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Het gaat allemaal niet vanzelf en moet daar heel hard mijn best voor doen. Vandaag wil ik jullie mee nemen in mijn #mamameteenmissie. Een kijkje in de keuken.

Proefles fit20

Maandag heb ik een proefles fit20 gehad op mijn werk. Samen met een personal coach ga je aan de slag. De fitness apparatuur wordt op jouw niveau ingesteld. Dus niet gelijk enorm zwaar qua gewichten, want het wordt vanzelf zwaar. En dan is het niet gelijk volle bak, nee je moet in 10 seconde naar het ingestelde eindpunt. Dat is echt in slowmotion. Lijkt heel simpel, maar dat valt echt tegen. Toch train je intensief de spiergroepen. Maar wat is dat lekker. Twintig minuten sporten zonder te zweten, tussen het werken door. Doordat je het op een rustig tempo doet en de ruimte gekoeld is, zweet je nauwelijks. Wat ik ook fijn vind is dat er niet overal spiegels hangen en we dus met maximaal twee personen tegelijk sporten.

Wat doe ik nog meer aan beweging?

Bij goed weer loop ik iedere dinsdagavond. Even een uurtje wandelen. Dan redden we het om ongeveer 5 tot 6 km te lopen. Samen met een andere mama met een missie wandelen we door het dorp. We lopen lekker stevig door. Op de vrijdag heb ik tennis training. Van vrij spelen is er na mijn zwangerschap nog weinig van gekomen. Meer omdat ik even weer op kracht en sterkte wil komen. Op een doordeweekse dag kom ik dus ook gewoon aan 10.000 stappen. Niet zo heel gek met drie kinderen.

Ook op voeding letten

Ik ben ook bewust van mijn voeding. Als basis gebruik ik het boek van Bodiebooster. De recepten voor het avondeten maak ik niet. Heel simpel omdat mijn kinderen echt niet willen eten. Zij zijn meer gebaat bij ‘een prakkie’. Daarnaast ga ik echt niet verschillende potjes koken. Maar met de ‘regels’ die Bodieboost geeft aan het avondeten, red ik het ook gewoon met onze eigen maaltijden. Groente, fruit, vezels en eiwitten. Ik krijg ze allemaal binnen. Daarnaast ook weinig behoefte om te snaaien.

Resultaat

De eerste maanden had het geen resultaat toen ik er mee begon. Niet heel gek, want het bleek dat mijn schildklier medicatie onvoldoende was. Daardoor functioneerde mijn stofwisseling niet goed. Resultaat niets noppes nada. Nu de medicatie iets is opgehoogd gaat er langzaam wat af. Gemiddeld een halve kilo per week. Prima resultaat al zeg ik het zelf. Ook zondig ik dan weleens. Een lekker drankje, een chipje of een chocolaatje. Eerlijk is eerlijk de crash diƫten ga ik niet aan meedoen.

Kan jij, als je werk het toelaat, tussen het werk door gaan sporten? Wat voor sport doe je dan?

Please follow and like us: