Waarom ik de luiertas verruil voor een rugtas

Ben jij druk bezig met het orrienteren op de luiertas markt? Twijfel je tussen de rugtas of de ouderwetse luiertas? Ik heb inmiddels ervaring met allebei en deel graag mijn ervaring met jullie. 

Rugtas of luiertas

Tijdens de zwangerschap van onze oudste kocht ik een luiertas. Een luiertas heb je in alle maten en in alle prijsklasses. We weten inmiddels dat bij dit soort belangrijke levensgebeurtenissen dan ook er een flink prijskaartje aan iets hangt. Ik koos er voor om een minder trendy luiertas te kopen, maar wel betaalbaar was. Zodra de oudste twee niet zoveel meer nodig hebben, vond ik die luiertas wat overbodig. Een goede rugtas is voor ons eigenlijk voldoende om mee te nemen als we op pad gaan. Met onze derde telg erbij, gebruik ik de tassen om en om.

De inhoud van de rugtas

De rugtas blijft mijn favoriet om mee te nemen. Daarom deel ik graag met jullie wat ik de “ik ga op pad” rugtas meeneem. Een klein verschoningsmatje is altijd handig. De ene keer om een luier te verschonen, de andere keer om even op te zitten als een van de kindertjes is gevallen of gewoon zelf even te zitten. De grond wordt nu met de warme dagen weer aangenaam om op te zitten, maar in de wintermaanden toch best koud. Dubbele functie dus. Ik heb er voor de jongste telg uit het gezin altijd een schoon setje kleding bij me. Een hydrofiel doek is multifunctioneel. Schoonmaken van handjes of knietjes na het vallen, of als toetenpoetser, als slab. Ik gebruik ze eigenlijk overal voor. Een flesje water voor de grote dorst of om wat schoon te maken. Omdat onze grote kleine man nog niet helemaal zindelijk is, heb ik voor beide jongens luiers bij me. Pleisters voor de valpartijen. Nu het mooie weer zich steeds vaker aandient gaat ook de zonnebrand weer mee op pad. Ook de zakdoekjes ontbreken nooit inmijn tas. Nu voor het wegpoetsen van de snotjes, straks kunnen ze ook als servetjes dienen. Boterhamzakjes zijn een goedkoop alternatief voor de luierzakjes. De zakjes zijn ook altijd handig voor de gevonden schatten van de kinderen in het bos of op het strand. Natuurlijk kunnen de billendoekjes ook niet ontbreken. Maar wat te snoepen heb ik ook altijd bij me. Wel iets wat langer houdbaar is, dus niet altijd gezond, maar meestal wel verantwoord. Niet te vergeten een zonnebril is ook niet onbelangrijk

Oeps ik vergeet ook weleens wat

In de afgelopen vier jaar heb ik zeker weleens wat vergeten mee te nemen. Ging ik op pad had ik geen luiers of luierdoekjes bij me. Iets te snoepen vergat ik standaard, maar door schade en schande wordt je wijzer. En weet je iedereen vergeet weleens wat. Wat ben jij weleens vergeten of wat is jouw gouden tip om mee te nemen voor als je op pad gaat met de kinderen. Deel het hieronder of op een van de social media kanalen.

Please follow and like us: