Lief dagboek week 9

Lief dagboek week 9

Maandag

Het is de eerste officiële dag van de voorjaarsvakantie. Ondanks dat ons meiske al een halve week vrij is. Maandag is opa en oma dag. De kinderen kijken er naar uit om samen met opa en oma te zijn. Ze gaan vandaag naar het strand, want jongens wat is het toch prachtig weer. Ze hebben er helemaal zin in en hebben het helemaal naar hun zin. ‘s avonds sluiten we met zijn allen aan en eten we zoals altijd weer gezellig bij opa en oma. Ikzelf ga lekker met de kleinste man aan de wandel en loop minimaal 5 km met hem. Zonder ook maar pijn te hebben in mijn bekken. Zoals het er nu naar uit ziet, zal ik pijnvrij blijven. Wat zou dat fijn zijn. Ik besluit ook vandaag mijn tennisleraar te appen om aan te geven dat ik er lichamelijk nu ook aan toe ben om weer een balletje te slaan. Conditioneel ben ik nog een wrak.

Dinsdag

Ik kocht gister een leuk jasje voor mijn reusje. Hij wordt over 3 maanden pas 3, maar ik neem al wel kledingmaat 110/116 mee voor zijn zomerjas.

Jeetjemineetje, dat is dezelfde maat als zijn zus die 22 maanden ouder is. Maar nu wilde ons meiske namelijk dezelfde jas. Prima, wij wandelen wel even gezellig naar het dorp om een nieuwe jas te scoren voor haar. Ik ging voor het eerst zo’n stuk lopen met alle drie de kinderen. Het is altijd ruzie wie van de twee op het plankje mag staan en daar had ik dus echt geen zin in. Aangezien het schitterend weer is gaan we wel lopen natuurlijk, want mijn auto heeft vandaag overigens ook zijn APK. Ik besluit dat de oudste twee lekker op hun fietsjes mee gaan. Dan houden ze het een stuk langer vol dan wanneer ik ze laat lopen. Ik maak duidelijke afspraken met ze. Wanneer ze moeten stoppen en het werkt echt heel goed. De oudste voorop de middelste erachter en ik ben de hekkensluiter zodat ik ze goed in de gaten kan houden. Het gaat er gemoedelijk aan toe en ben helemaal blij dat het zo goed gaat. ‘s

middags spelen ze lekker in de tuin en in huis. Ik maak een start om de achtertuin voorjaarsklaar te maken.

‘s middags gaan we ook naar de bibliotheek. Daar meld ik onze jongste telg aan en de oudste twee zoeken ieder twee boekjes. Ons meisje kiest twee boekjes over zwemles, want daar mag ze zaterdag mee gaan beginnen. Onze grote boef kiest twee stoere jongensboeken uit. Een over een vliegtuig, de andere over spinnen en andere insecten. Ze vonden het helemaal geweldig in de bibliotheek.

Woensdag

We beginnen met het nieuws dat mijn auto is afgekeurd en kan na reparatie worden goedgekeurd. Alleen heeft dat laatste even tijd nodig. Er moet een nieuwe pomp komen voor mijn rem. Dat is nogal een kostbare reparatie dus besluit de garage voor een tweedehands te gaan op de sloop, maar dat neemt wel een week of 3 in beslag. Lekker handig zo met drie kinderen waaronder een baby. Dat word de komende weken even creatief oplossingen zoeken.

Ons meiske heeft vandaag een kinderfeestje van een van haar vriendinnetjes. Ze kijkt er naar uit, maar als ik haar wegbreng kruipt ze weer in me. Het blijft even een dingetje. Ze is al een paar keer wezen spelen bij dit vriendinnetje, dus ze kent de omgeving. Uiteindelijk schakel ik even mijn moederhart uit en neem ‘zakelijk’ afscheid van haar. Ze heeft het er enorm naar haar zin. Ze hebben natuurlijk ook prachtig weer.

Samen met mijn twee mannen ga ik even naar de markt, want de kaas en aardappelen moeten weer aangevuld worden. Daarna ga ik eerst even in de voortuin aan de slag, want ook daar moet even de bezem doorheen. Als ons meiske thuis is gaan we lekker buiten zitten en spelen zij heerlijk met elkaar. De kleine man doet lekker een tukkie in de achtertuin. Ik geniet optimaal van mijn rijkdom.

Donderdag

Vandaag heb ik alleen ons kleinste boefje. Vandaag verschijnt ook mijn nieuwste blog online. Deze gaat over mijn schildklieraandoening. Voor ik het doorheb wordt deze via twitter en facebook opgepakt en gedeeld. Wauw ik ga even viraal. Met ruim 400 views sta ik even helemaal te stuiteren. Nog nooit zoveel bezoekers gehad op mijn blog. Ik ben echt waanzinnig trots.

Vanmiddag moet ik ook op tijd op pad om de oudste twee te halen. Ze zitten op het kinderdagverblijf en op de buitenschoolse opvang, maar zonder auto zal ik dit toch lopend moeten doen. Dat is nog best een pittig stukje lopen, maar goed we redden het wel. De oudste op de fiets terug, de middelste op het plankje van de kinderwagen. Ben bijna anderhalf uur onderweg. Het is niet anders.

‘s avonds rond de klok van elf hoor ik allemaal sirenes. Jeetje wat is er aan de hand. Ik kijk op P2000 van onze regio en zie tot mijn grote schrik dat er brand is bij het zwembad waar ons meisje zaterdag haar eerste zwemles heeft. Ik hoop zo nog dat dit een oefening is, of dat het beperkt blijft bij een klein deel. Maar vanuit mijn werk weer ik eigenlijk al dat het pand als verloren kan worden beschouwd. Op facebook zie ik bij regionale nieuwssites al de eerste foto’s verschijnen van de brand. Wat erg, daar gaat een groot deel van mijn jeugdherinneringen in vlammen op. Dat betekend dat ik morgen ons meiske slecht nieuws moet vertellen. Vannacht schrijf ik haar gelijk in bij een ander zwembad, want ik wil toch wel dat ze zo snel mogelijk gaat beginnen.

Vrijdag

Ons meisje is al de hele week vol spanning dat de zwemlessen gaan beginnen dat ze dus al de hele week op een matrasje in onze slaapkamer ligt. Het eerste wat ze zegt: Mama, morgen heb ik mijn eerste zwemles. Dan moet ik haar toch echt het nieuws gaan vertellen. Ze is verdrietig dat haar les niet doorgaat, maar ook omdat er brand is geweest. Ook vandaag zijn de oudste twee niet thuis. Vandaag komt mijn interieurverzorgster en worden mijn boodschappen bezorgt. Om een uur heb ik met een vriendin afgesproken om te lunchen. We eten lekker een broodje en om drie uur keer ik weer als een speer huiswaarts, want de kleine man heeft zijn flesje nodig. Daarna kan ik gelijk door naar de opvang om daar de oudste twee te halen.

De avond staat vol met activiteiten, maar door alles ben ik behoorlijk overprikkeld. Ik besluit het rustig aan te doen.

Zaterdag

Manlief doet vandaag de boodschappen bij de bakker en de slager, ik hang in die tussentijd twee rookmelders en een co2 melder op. De andere twee rookmelders moeten we even een keer samen doen. Die moeten in het plafond op de begane grond geplaatst worden. Toch blijft het gek dat we vandaag geen zwemles hebben. Aan het eind van de ochtend worden we gebeld door het andere zwembad waar ik donderdag op vrijdagnacht onze dochter en zoon heb aangemeld. Voor de middelste moet ik even wachten tot de braderie, dan hebben ze een leuke actie. Dus die inschrijving hoef ik nu nog niet te doen. Onze meid staat op de lijst dus wij horen uiterlijk eind volgende week meer over hoe en wat. Wat dat wordt voor het zwembad nog een hele organisatie om zoveel kinderen over te nemen en te verdelen over de 3 zwembaden die ze hebben in de regio.

‘s Middags hebben we de verjaardag van een vriendin van mij. Met de hele bups gaan we op pad. We zijn een hele invasie als we binnen komen. Krijgen gelijk een tour door het huis, want de housewarming was toen ik net bevallen was. Onze meid wilde graag helpen met de visite dus mocht ze mijn vriendinnetje en haar man helpen. De nicht van mijn vriendin is ook zwemjuf. De zwemjuf die Chloë zou krijgen als ze die ochtend was gestart. We hebben het nog even over de gebeurtenissen en ze legt ons meisje uit wat er is gebeurt. Zo jammer dat ze haar niet gaat begeleiden, want ze hadden echt een klik die twee. En dat terwijl ze elkaar nog nooit eerder hadden gezien.

‘s avonds uiteraard wie is de mol? kijken. De een na laatste aflevering alweer. En oh nee, mijn punten heeft hij niet gepakt. Ik had vol ingezet op Sarah. Zo spannend. Volgende week de ontknoping. Ik ben benieuwd hoe de hints zijn verwerkt.

Zondag

Wordt een pyjama zondag. Iets waar ik helemaal niet tegen kan. Ik ga het liefst lekker even een stukje wandelen of iets doen in de ochtend. Het is ook nog eens hondenweer dus

het is echt even niet mijn dag. Dat het stormt werkt ook niet mee voor de oudste twee. Jeetje wat zijn ze druk. Ik maak mijn Round Robin af en kan maandag vertrekken naar de eerste mede-deelneemster. Ik heb er helemaal zin in om op deze manier creatief bezig te zijn voor iemand anders.

liefs, Inge

Please follow and like us:
Share

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial