Lief dagboek – week 8 2019

Lief dagboek – week 8 2019

Lief dagboek,

Na een weekend vol verjaardagen hadden we maandag nog de verjaardag van schoonmoeders. De oudste twee waren daar al en ik volgde later met de kleine man. Er was nog wat familie die ook bleef eten, dus een tafel vol bij mijn schoonouders.

Dinsdag was een lekker dagje met de mannen. Een bezoekje aan het consultatie bureau stond op de agenda. Raff was weer lekker gegroeid. Met ruim 57 cm en 5,5 kilo schoon aan de haak groeit hij goed. Ten opzichte van zijn broer is hij klein, maar die was ook echt een bonk van een knul. Raff is fijntjes net als zijn zus. Nog wel even langs bij de fysio voor de kleine man, maar we gaan de goede kant. Zijn voorkeur is niet alleen meer op rechts, maar ligt ook steeds meer op zijn achterhoofd en links. Dus lekker door oefenen. Trots op het inmiddels behaalde resultaat. ‘s middags ons meisje weer uit school halen, maar die heeft andere plannen. Ze gaat lekker spelen bij een van haar vriendinnetjes. Ondanks haar vermoeidheid na een korte nacht. Met de moeder van het vriendinnetje spreek ik af dat als ze te moe is, ik haar gewoon kom halen. Dat gebeurt ook. Ze is helemaal op.

Woensdag was het voor ons meisje carnaval op school. Ze keek er enorm naar uit. Dus hup in haar prinsessenjurk, beetje make up op, haartjes mooi en ze was er helemaal klaar voor. Maar dan op school…daar kwam een blokkade. Alles was weer anders dan normaal en dat is toch niet haar ding. Ik mag van haar niet weg, maar ik ga toch. Gelukkig is het haar laatste ochtendje school deze week en heeft ze lekker vakantie. Anderhalve week lang. Maar ze is gesloopt aan het eind van de ochtend. Het wordt een drama wandeling naar huis met de peuter en de kleuter. Een gevecht wie er op het plankje mag staan. We besluiten de middag lekker op te laden thuis.

Donderdag is een extra vrije dag voor ons meiske dus mag ze pas om 8:30 uur naar de BSO. Ik breng haar nog wat later, want dan kan ik daarna gelijk door naar kantoor. Ik ga samen met de kleine man even een bakkie doen op mijn werk. Maar eerst nog even file rijden naar Den Haag. Daar aangekomen had ik me in het andere gebouwdeel moeten melden in. Dus moest mijn manager opnieuw een akkoord geven. Via het andere gebouwdeel had het helemaal een uitdaging geweest om met de wandelwagen binnen te komen. De draaideuren zijn te klein om daar met zijn tweeën doorheen te gaan. In de hal kom ik al wat collega’s van andere afdelingen tegen die me even komen begroeten, feliciteren en de kleine man komen bewonderen. Het was weer gezellig en vertrouwd om na 15 weken mijn collega’s weer te zien. Ik mag nog ruim 4 weken genieten van verlof en vakantie voordat ik mijn werk mag oppakken. Dus ik ga nog

wel even lekker genieten. We gingen uiteraard niet met lege handen naar huis. Raff kreeg een prachtige loopauto met zijn naam erop. Wat zijn wij blij met dit geweldige cadeau. ‘s middags haal ik de twee andere kinderen weer op van de BSO en het KDV en gaan we lekker naar huis.

Vrijdag gaat alleen de middelste naar het KDV. De oudste houd ik thuis. Ze is zo moe van alles dat ze even tijd nodig heeft om bij te tanken. We gaan eerst de boodschappen doen. Daar mag ze nog een mooie tas uitzoeken, want volgende week beginnen de zwemlessen voor haar. Ze kijkt er enorm naar uit, maar vind het ondertussen heel spannend. Ze durft ook niet alleen te slapen, dus de komende week slapen we weer met ons meiske op de kamer. We hebben

het inmiddels zo kunnen regelen dat ze niet meer in ons bed ligt, maar met een matrasje op de kamer. Daar is ze al heel blij mee en accepteert ze. Zo slapen we allemaal goed.

Zaterdag slaapt het hele spul uit. Alle drie de kinderen laten zich pas na 7:30 uur horen. Nou dat vind ik echt wel uitslapen. Doen we goed. Ondertussen zijn we ook bezig met onze grote knul zindelijk maken. Het gaat op en af. De ene dag doet hij alle plasjes netjes op het potje, het andere moment zegt hij niks maar zit ineens zijn onderbroek helemaal vol met..je weet wel. Blegh dat blijft smerig.

Vandaag gaan we eerst even wat boodschappen halen in het dorp. Ons meisje heeft volgende week een kinderfeestje dus daar gaan we even een cadeautje voor halen. Ook had ik nog niet alle boodschappen voor de grote knul in huis. Niet alle lactose vrije producten waren leverbaar. We hebben ze echt nog nodig, want het is nog niet over.

‘s Middags gaan we lekker naar het strand in Hoek van Holland, want eerlijk is eerlijk het is echt schitterend weer. Februari en dan gewoon zonder jas op het strand. En we waren niet de enige die lekker een luchtje kwamen scheppen. De twee oudste vermaakte zich uitstekend op het strand. Rennen door de branding, kuilen graven, nat zand gooien, schelpen zoeken en vooral veel schateren. We genieten samen van het mooie spul dat we hebben. De kleine man ligt in de draagzak heerlijk bij mij te slapen. Wat voel ik me een rijk mens. ‘s Avonds komt de oppas, want wij gaan een avondje naar het theater in Delft. Het stuk Single Camping met Ilse Warringa, Elise Schaap, Rop Verheijen, Peter Blok en Tjitske Reidinga. Vooraf wordt er aangegeven dat het nog een try out is en dat er dus weleens wat mis kan gaan. Dat gebeurt ook en de spelers krijgen soms ook nog de slappe lach als het niet helemaal gaat zoals het hoort. Maar het is in ieder geval hylarisch. De tranen rollen over mijn wangen van het lachen. Halverwege moet het doek nog een keer dicht want de podiumdelen willen niet doen wat ze moeten doen. Tjitske probeert er nog een draai aan te geven met een muzikale begeleiding, maar is dan op een gegeven moment inspiratieloos. Uiteindelijk kunnen ze verder. Halverwege de voorstelling is de pauze. We appen de oppas even dat we wat later zijn dan afgesproken door de vertraging. De voorstelling na de pauze was iets minder leuk dan voor de pauze.

Als de oppas weg is zetten we nog even Wie is de mol? aan. We willen zo graag weten hoe het ging, wat er is gebeurt en wie eruit is gegaan. Molloten, hoe kom je daar nu bij?

Zondag is een dag dat we naar boerderij het Geertje willen gaan, maar besluiten dat niet te doen omdat we denken dat het daar heel druk gaat worden omdat er ook een fotoshoot wordt gedaan. Dan maar een andere keer. Het wordt een dagje relaxen in en om het huis.

Liefs,

Inge

Please follow and like us:
Share

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial