kraamfeest of kraambezoek

kraamfeest of kraambezoek

5 december 2018 0 Door ingebeleeft

Zoals jullie weten verwachten wij eind van de maand of  zelf in januari 2019 ons derde wondertje. Nu de uitgerekende datum steeds dichterbij komt hebben wij inmiddels besloten of we voor een kraamfeest of toch voor kraambezoek kiezen. De knoop is doorgehakt en in deze blog vertel ik jullie waarom we hiervoor gekozen hebben.

Kraamperiode bij de eerste twee

Net na de geboorte van onze dochter startte al vrij snel het kraambezoek op. De eerste week hadden we weinig kraamvisite, maar daarna kwam iedereen vrij snel langs. Ondanks dat het midden in de zomervakantie was. Chloë is eind juli geboren dus veel mensen zijn in die periode ook echt op vakantie. We maakte een schema voor het kraambezoek, maar hadden nooit verwacht dat we tot aan het eind van mijn verlof visites zouden krijgen. En heel eerlijk, op een gegeven moment waren we er ook wel een beetje klaar mee. Het bizarre vond ik nog wel dat er mensen zelf al doorgaven wanneer ze zouden komen en als we nee zeiden dat ze daar dan nog een soort van “boos” waren dat ze niet mochten komen op die dag of dat tijdstip. Maar we hadden ook bezoek die zich niet aan de op de kaart genoemde rusttijden hielden.

Bij de geboorte van Sepp hebben we dat anders aangepakt. Veel meer bezoekjes samen gepland en omdat het dan toch al de tweede is, komen sommige mensen helemaal niet op bezoek. En dat was prima wat ons betreft. Sepp groeide in de eerste maand heel slecht en hebben zelfs een periode de kraamvisite stop moeten zetten om hem te laten groeien. Manlief was al snel klaar met alle visites en daarom plande ik de meeste visites overdag, zodat we de avond als gezin hadden. Toch merk je dan als je er eenmaal twee hebt, dat je dan gewoon sneller aan het normale ritme wil beginnen. Maar ook gewoon lekker met zijn viertjes wil genieten.

Wat doen we nu bij de derde?

Daarom overwogen we nu om een kraamfeest te geven bij onze derde. We willen hier geen zaaltje voor afhuren, dus alles moet dan bij ons thuis. Dus zijn we aan het kijken geweest hoe we dat kunnen inpassen. Afhankelijk wanneer ik zou bevallen en hoe het met mijn bekkeninstabiliteit gaat zou dat dan begin februari worden. Dat is dan precies met mijn 35e verjaardag. Eerlijk, dat zie ik niet zitten en die weken daarop hebben we alweer genoeg verjaardagen binnen de familie. Ook zien we het niet zitten om meerdere kraamfeestjes te geven, want niet alles past in ons huis. Dus hoe makkelijk een kraamfeest is, toch hebben we besloten weer voor de reguliere kraamvisite te gaan. Nu geven we wel in het geboortekaartje aan dat we tot maximaal 4-6 weken na de bevalling kraamvisite willen ontvangen. Termijn zal waarschijnlijk op 4 weken komen. Waarom? Ik heb door de bekkeninstabiliteit eerder moeten stoppen met werken en ging dus niet met 36 maar met 34 weken met verlof. Dat betekend ook dat ik met 10 weken na de bevalling weer aan de slag moet. Al hou ik nog een slag om de arm en wellicht plak ik er nog 2 weken vrij aan vast. Daarnaast willen we ook gewoon voor de andere twee kinderen zo veel mogelijk in het ritme blijven. Doordat ik de laatste weken het erg zwaar heb/had, kon ik niet altijd de moeder zijn die ik wilde zijn voor ze. Nu wil ik ook gewoon weer lekker met ze spelen. En om heel eerlijk te zijn, ik verwacht nu bij de derde veel minder kraamvisite dan bij de andere twee.

Kraamcadeau’s

Voor degene die een presentje mee willen nemen hebben wij een lijstje opgesteld. Zelf vind ik het altijd erg lastig om wat te verzinnen omdat veel smaak gebonden is. Dus vraag altijd aan de kraamvrouw of er nog wensen zijn voor de baby. Inmiddels zijn wij druk bezig met kraamcadeautjes te bedenken voor onze babyboy. Veel hebben wij al in huis, dus lastig om wat nieuws te bedenken. Daarom ben ik vooral van de nuttige cadeautjes of de naamcadeautjes. Kleding zal ik nu ook wel nodig hebben, want Sepp is een voorjaars/zomerkindje. En nu hebben we een winterkindje. Al vind ik kleding lastig te vragen, want mijn smaak is vaak niet de smaak van de koper. Dus hou ik het vaak op een cadeaubon van een winkel waar ik veel kleding koop voor de kindertjes.

 

Hoe hebben jullie dat gedaan? Een kraamfeest of gewoon kraamvisite? En hadden jullie ook een cadeaulijstje?

 

Please follow and like us:
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20