Inge’s 2018

Altijd in de laatste week van het jaar blik ik samen met manlief terug op het afgelopen jaar. Nu neem ik jullie ook mee in ons 2018. Omdat ik dit bericht al vooruit heb gewerkt, zal de decembermaand niet volledig zijn.

Januari

We begonnen met het voornemen om van 2018 ONS jaar te maken. 2017 was vooral een jaar vol dieptepunten, waar we helaas zelf niet zo heel veel aan konden doen. We waren de ceremoniemeesters van een heuse groom- en bridezilla. Dat heeft de nodige stress en verdriet opgeleverd. Maar ook overleden er veel mensen in onze omgeving, waardoor we het laatste half jaar van 2017 iedere maand een uitvaart hadden. Dus hoopte we echt op een veel mooier 2018. Maar januari 2018 begon weer met 2 uitvaarten van mensen heel dichtbij.

Ook begon ik in januari met de cursus Risicobeoordeling en preventie. Een pittige, maar zeker leuke cursus die heel erg op mijn werk aansluit.

Februari

Beginnen we altijd met mijn verjaardag. Gezellig een avondje met wat familie en een paar vrienden. Volgend jaar vieren we het wel weer groots. Maar ondanks dat februari maar een korte maand is, is het een maand vol verjaardagen en gezelligheid. Ook groots feest want mijn schoonmoeder werd 65.

Maart

Was vooral een rare maand. We sloten een tijdperk af, waarbij onze nog geen twee jarige zoon besloot dat het klaar was met het ledikantje en dat hij klaar was voor een groot bed. We maakte van zijn kamertje een peuterkamer.  Ook gingen we deze maand een weekendje weg naar de Beekse Bergen. Naast dat er sneeuw lag dat weekend was het ook verschrikkelijk koud. Voor het mooie te koud om ‘op safari’ te gaan. Ondanks de kou hadden we een heerlijk weekend.

April

Stond vooral in het teken van het afronden van mijn studie. Ik was druk bezig met het schrijven van een module opdracht die ik half mei moest inleveren. Veel tijd werd er dus in mijn studie gestoken. Ook was het de maand waarin er op familiair gebied veel gebeurde. Een grapje werd een explosie.

Mei

De maand waarin ik ontdekte dat ik zwanger ben van ons cadeautje en onze wereld even op zijn kop stond. De maand waarin wij onze ouders, broers en zus het goede nieuws vertelde. De eerste echo hadden. Ook werd on kleine mannetje 2 en dat vierde we groots in de achtertuin. Wat was het een feest en schitterend weer. Samen met de kinderen gingen we naar het spoorwegmuseum (een echte aanrader). Sneller dan verwacht kreeg ik ook deze maand de uitslag van mijn module opdracht. Waar 6 weken voor stond had ik de uitslag al binnen 2 weken. Ik slaagde met een mooie 8 en had volgens degene die het werk nakeek een hoger cijfer kunnen halen als ik de laatste opdracht wat meer had uitgewerkt. Wat nou…ik had een 8!

Juni

Deze maand hadden we de officiële termijnecho en kondigde we de zwangerschap aan. We hadden veel verjaardagen. Robin en ik vierde alvast dat we deze maand 5 jaar getrouwd waren met een bezoek aan het concert van Guus Meeuwis en bleven een nachtje slapen in Eindhoven. Ook vertrokken we naar Italië. Spannend uiteraard, want het was de eerste keer dat we zo’n stuk gingen rijden met de kinderen. Het was een rit vol met files en deden over het eerste stuk bijna 12 uur in plaats van 6 uur. En dat gewoon nog buiten het hoogseizoen. We kwamen uiteindelijk goed aan en genoten volop van ons gezin en Italië. Ook ontstond hier de keuze voor de naam van ons nu nog ongeboren kindje. Van deze naam zijn we niet meer afgeweken.

Juli

Chloë mocht voor het eerst even een ochtendje komen kijken op school. Voor haar en ons een spannende dag, maar ze deed het goed. Ook was het de maand waarin zowel Robin als Chloë jarig zijn. En wat we dus uitgebreid konden vieren in de achtertuin met familie en vrienden.

Augustus

Was een maand die veel in het teken stond van tennistoernooien voor manlief. Hij wist er ook een aantal te winnen. Ook was het een maand vol nieuws. Het begon met het nieuws dat de scheiding van groom- en bridezilla werd aangekondigd. Normaal is dit nieuws verschrikkelijk nieuws, maar deze keer was het goed nieuws. Voor alle partijen is het beter zo.

Ook hadden wij deze maand de 20 weken echo en de gender reveal party. De 20 weken echo was goed en tijdens het aansnijden van de taart ontdekte we dat ons gezin werd verrijkt met een zoon. Ook ging onze grote kleine meid naar school. Een pittige periode stond ons te wachten in een nieuwe maand.

Ook besloot ik deze maand officieel te beginnen met bloggen. Ingebeleeft.nl is geboren.

September

Stond volledig in het teken van wennen op de basisschool. Het had nogal wat voeten in aarde, ons meisje was onrustig, sliep slecht en was druk bezig met alle indrukken te verwerken. we moesten even met zijn allen wennen aan een nieuw ritme.

Oktober

Sepp verhuisde deze maand naar zijn nieuwe slaapkamer op zolder en zijn oude kamer wordt de slaapkamer van zijn babybroertje. Wat deed onze Sepp het goed. Hij was kort even boos, maar al snel zo blij met zijn nieuwe kamer. Een echte stoere jongenskamer.

Ook begon ik deze maand aan zwanger en bootcamp. Totaal uit mijn comfortzone, maar erg leuk om te doen.

November

Helaas gaf mijn lichaam aan dat deze derde zwangerschap toch een behoorlijke aanslag op mijn lijf was. De bekkeninstabiliteit sloeg in als een bom en ik moest besluiten met 32 weken zwangerschap te stoppen met werken. Verschrikkelijk balen, maar het was niet anders.

Ook kwam sinterklaas aan in Nederland en gingen met de kinderen naar de intocht in Maassluis.

We lieten een zwangerschapsshoot doen, waar prachtige foto’s uit voortkwamen.

December

We vierde Sinterklaas met de families en het gezin. Maakte mooie rijmen die iedereen tot tranen roerde. Wat genoten we van de kinderen die deze Sinterklaas intenser beleefde dan ooit. Wat voelde ik me waanzinnig trots op mijn twee kanjers van kinderen. Die het nu ook even zwaar hebben omdat mama niet altijd de gezelligste is en even niet zoveel kan.

Ook is het de maand waarin ik uitgerekend ben en wel de laatste dag van de maand december. De dag dat deze blog online komt. Wellicht ben ik ondertussen al wel bevallen, maar misschien loop ik gewoon nog met de babyboy in mijn buik. Of gaat het ook deze keer weer lukken om op de uitgerekende datum te bevallen. We gaan het allemaal meemaken.

 

Ik kijk terug op een mooi, maar bovenal bijzonder 2018. Van 2019 willen we wederom een prachtig jaar gaan maken met ons gezin. Er staan weer leuke dingen op het programma voor 2019. Ook wil ik meer uit het bloggen halen en ga daar na de geboorte lekker mee aan de slag. Maar eerst genieten van ons complete gezin.

Voornemens voor 2019 sla ik maar even over. Wat waren jullie hoogtepunten van 2018 en hebben jullie wel goede voornemens voor 2019?

 

Please follow and like us: