Ik hou van slapen tag

Het is de derde zaterdag van de maand en dat betekend dat het weer tijd is voor een leuke tag. Deze keer beantwoord ik 17 vragen over slapen. Iets wat ik als mama van drie jonge kinderen nog wel eens te kort kom. Maar he, die wallen tot aan mijn ballen of tenen, maak er wat moois van zijn voor een goed doel. Leuk? nee niet altijd, want slaap hebben we allemaal wel een beetje nodig. Ik ben ook benieuwd naar jullie antwoorden op een van de vragen. Voel je vrij om een berichtje achter te laten hieronder of op een van de social media kanalen. 

 

1.  Hoe laat ga je meestal naar bed?

Ik probeer vaak rond de klok van 22:00 uur naar boven te gaan zodat ik om 22:15 uur in bed lig, doordeweeks. Natuurlijk heb ik weleens uitschieters naar 23:00 uur of later. In het weekend wordt het meestal tussen 23:00 uur en 0:00 uur.

2. Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Ik ruim samen met manlief beneden even aan de kant, zetten gelijk alvast wat spulletjes klaar voor de volgende dag. Daarna een bezoekje aan het toilet, tanden en snoet poetsen en dan lekker mijn bed in. Kletsen nog heel even in bed als er nog wat te binnen schiet, nachtzoen en dan heerlijk naar dromenland.

3. Wat doe je als je niet kunt slapen?

Als ik niet kan slapen ga ik vaak nog even wat lezen of een spelletje op de ipad. Dat laatste is natuurlijk hartstikke slecht in verband met het blauwe licht. Tegenwoordig gebruik ik een roller met essentiële oliën. Heel eerlijk die werkt echt als een tierelier. Heb sindsdien ook geen nacht meer gehad waarbij ik niet kon of moeilijk in slaap kon komen.

4. Wat is je favoriete slaaphouding?

Absoluut de foetushouding en met  mijn gezicht naar de muur. Lekker gezellig he 😉

5. Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Nou liever niet om heel eerlijk te zijn, want ondanks dat ik niet veel slaap nodig heb, wil ik bij voorkeur niet dat mijn nachtrust verstoord word. Gebeurt regelmatig wel, maar hé een huis vol kleine kinderen. Het gaat natuurlijk om iets lekkers. Nou voor sushi kan je me wel wakker maken of voor een glaasje bailey’s.

6. Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?

Op maandag, donderdag en vrijdag gaat mijn wekker om 6:00 uur, op dinsdag en woensdag om 6:30 uur, op zaterdag om 7:00 uur en op zondag gaat de biologische wekker van de kinderen.

7. Snoozen of direct opstaan?

Direct opstaan, ik ben echt een ochtendmens. Eenmaal wakker kan ik al gelijk de oren van je kop af kletsen. Word me niet in dank afgenomen als ik dat doe, want manlief en de oudste zoon zijn geen ochtendmensen. Dochterlief en ik kunnen elkaar een handje schudden. Ik word overigens ook helemaal kriebel van de snoozende man naast me. Dat weet hij ook wel, maar dat heb ik inmiddels wel geaccepteerd dat dat niet gaat veranderen.

8. Slaap je uit in het weekend?

Uitslapen? Wat is dat? Wij hebben een de afspraak dat de een op zaterdag en de andere op zondag mag uitslapen tot 8:30 uur. Nog niet echt uitslapen, maar het niet gelijk paraat hoeven te staan is al even een bijtank moment.

9. Welke rare dingen doe je in je slaap?

Nou eigenlijk niet zo heel veel bijzonders voor zover ik weet. Dat is bij manlief wel anders. In drukke of stressvolle periodes ligt hij te praten in zijn slaap en te knarsen tanden.

10. Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Wij hebben ieder een kussen. Leuk hoor al die sierkussens in bed, maar die zeggen het al, het zijn sierkussens. Die belanden toch op de grond als je in bed gaat liggen. Die komen er dus niet op.

11. Wat heb je aan in bed?

Altijd een pyjama. Ik kan namelijk niet slapen zonder.

12. Slaap je met sokken aan?

Ik slaap zonder sokken in bed. Moet er echt niet aan denken om sokken aan te hebben in bed. Juist fijn voor je voeten om even de vrijheid te hebben, nou ja semi vrijheid. Ze liggen verstopt onder een deken.

13. Hoe groot is jouw bed?

Wij hebben een lekker ruim bed van 1.80 m bij 2.20 m. Ik ben gek op mijn man hoor, maar zo’n groot bed is echt zalig. Zeker als er nog eens een kindje erbij kruipt.

14. Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Op de wekker kijken hoe laat het is en plassen!

15. Droom je elke nacht?

Vast wel, maar ik kan ze niet allemaal herinneren.

16. Welke droom of nachtmerrie kun je goed herinneren?

Ik heb tijdens mijn zwangerschappen een hele rare droom gehad waarbij manlief steeds zei dat hij niet meer van me hield. Omwille de kinderen zou hij bij me blijven en daar moest ik het mee doen. Hoe ik aan die droom kwam, Joost mag het weten. Het was verschrikkelijk naar wakker worden uit die droom en hield me vervolgens dagen bezig. Besprak deze droom wel gewoon met manlief.

17. Wat is jouw grootste droom?

Mijn grootste droom is denk wel verhuizen naar midden/oost Nederland en daar een huis met een flinke tuin te kopen. Of het er ooit van komt? We gaan het zien.

Please follow and like us: