Het jaar 2019 in vogelvlucht voorbij

Het einde van het jaar nadert. Vorig jaar blikte ik ook op dit blog terug naar 2018. Daarbij rondde ik het jaar niet volledig af, want op het moment dat ik de blog schreef was ik nog niet bevallen. Vandaar dat ik dat punt in dit blog nog even meepak zodat we het jaar weer rond hebben. Blikken jullie gezellig mee terug over 2019.

December 2018

In het teken van de kraamperiode

Op 24 december beviel ik van onze jongste zoon Raff. Om 5:28 uur zag hij het levenslicht. De kerst werd dus iets anders dan gepland vorig jaar. We genoten van een heerlijke kraamweek, ondanks dat ons borstvoedingsavontuur niet helemaal soepel verliep. Oud en nieuw vierde ik dus in mijn kraambed, maar ik had me geen mooier kerstcadeau kunnen wensen dan dit heerlijke jongetje als kers op de taart.

Januari

Kraambezoekmaand

Deze maand stond vooral in het teken van veel kraambezoek. We vroegen onze kraamvisite om in de eerste zes weken na de geboorte van Raff te komen. Met inmiddels drie kinderen in huis, gaf het veel meer rust als we ook weer snel in het normale ritme zouden komen. Het was heerlijk om de mensen op visite te hebben. Toch vonden we het ook fijn om deze periode van kraambezoek af te sluiten. Ook ging ik voor het eerst met onze kleine man naar het consultatiebureau. Kwam thuis met twee verwijzingen. Een voor de fysio omdat hij een voorkeurshouding had. De ander voor de oogarts. Ja je verzint het niet, net vier weken oud en we konden naar de oogarts. De rode reflectie in de ogen was niet zichtbaar. Kreeg geen antwoord op mijn vraag wat dat kon betekenen. Een tip, google maar niet. Je schrikt je kapot.

Sneeuw

Ook hadden we eind januari een pak sneeuw. Ik haalde Chloë op met de slee van school. Wat was dat genieten zeg!

Lactose intolerant

Sepp had in deze maand en die daarvoor enorm veel pijn in zijn buik. Na wat bezoekjes aan de dokter kwamen we er uiteindelijk achter dat hij lactose intolerant is geworden door een virus in zijn darmen.

Februari

Weer een jaartje ouder

Het is de kortste maand van het jaar maar voor ons wel de meeste verjaardagen. Ik bijt altijd de spits af en dit jaar mocht ik 35 kaarsjes uitblazen. De familie kwam even een borrel halen, groots zouden we het later vieren.

Voorstelling in het theater

Samen met Chloë bezocht ik de voorstelling De kleine Zeemeermin. We zaten heerlijk op de eerste rij.

Blog ging viraal

Ik schreef een blog over mijn traagwerkende schildklier. Deze blog werd opgepikt via twitter en had nog nooit zo veel bezoekers gehad op mijn blog in een dag.

Round Robin

Deze maand pakte ik ook weer een beetje mijn hobby op. Lekker fröbelen. Dat vond ik in de vorm van Round Robin.

Warme maand

Februari was ook een warme maand. We gingen met de kinderen naar het strand. Rende zonder jas zo lekker door de branding.

Maart

Zwemles

Daar was dan eindelijk de brief dat ze mocht beginnen met zwemles. Na maanden van zeuren zou ons meiske op 2 maart gaan beginnen. Toch liep dat even anders want in de nacht van 28 februari op 1 maart brandde het zwembad volledig af. Gelukkig konden we twee weken later alsnog starten.

De laatste dagen bevallingsverlof

De laatste weken van mijn verlof gaan in. Ik geniet nog even lekker van het thuis zijn. Ook wist ik dat ik in deze periode ook alleen zou zijn met de drie kinderen. Manlief moest voor zijn werk een paar dagen weg.

Bijzonder moment

Ook lieten wij in maart onze new born dopen. Een mooie viering samen met twee andere gezinnen. Het werd een mooie dag.

Een donderwolk

Toch waren die laatste dagen van mijn verlof niet zo rooskleurig als we hadden gehoopt. Manlief weg en mijn moeder kwam met het rotnieuws dat ze uitgezaaide borstkanker heeft en alleen levensverlengend behandeld kan worden. Dit nieuws gaat je niet in de koude kleren zitten en heeft in 2019 wel gezorgd dat ik soms even op de rem moet trappen voor mezelf.

Eerste samenwerking

In maart had ik ook mijn eerste samenwerking. Namens Topdoek.nl mocht ik een mooie canvas foto laten drukken. De review van Topdoek.nl lees je hier.

April

Mijn draai weer proberen te vinden

Ik ben inmiddels weer aan het werk en het kost even moeite om mijn draai te vinden. Nieuwe collega’s door een overname, mijn vertrouwde plekje ‘ingepikt’. Veel reuring en een hoop spanning. Langzaam wordt er steeds meer duidelijk over welk traject mijn moedertje in gaat. Spannende eerste maanden die gaan volgen.

Sporten

Ik begon weer met sporten. Eerst nog met de bevallen en bootcamp. Inmiddels volop zelf lekker bezig. Tennis, fitness en wandelen en als ik dit zo schrijf, denk ik mens waar haal je die tijd vandaan.

Too good to go

Wat een fijne app is dat. Zo leuk om weer eens wat te scoren wat anders weggegooid zou worden. Ik deelde op dit blog ook mijn ervaring met Too good to go met jullie.

Buitenleven

Ondanks dat we een kleine tuin hebben, vind ik het heerlijk om buiten te zijn. In april hadden we heerlijke zonnige dagen, waarin ik lekker met de kinderen buiten kon zijn. Spelen, lezen, lekker drankje doen. Op en top genieten.

Pasen

Ook vierde we deze maand Pasen met de familie en ons gezin. Echt genieten. Op school werd er een ontbijtje gemaakt voor een ander kindje. Wij maakte een gezellig ontbijtdoosje.

Theatervoorstelling

Ook ging ik samen met mijn beste vriendin naar de theatervoorstelling stil in mij. Een voorstelling met een zwaar thema, maar wel erg goed neergezet. Prachtige nederpop liederen die ineens een andere lading krijgen.

Verjaardagscadeau

Hoewel ik in februari jarig was kreeg ik deze maand ook nog mijn uitje voor mijn verjaardag. Och wat was het een tegenvaller zeg. Niet helemaal aan mij besteed. Hopelijk is voor 2020 het cadeautje meer een schot in de roos 😉

Koningsdag

Niet te vergeten we sloten de maand af met koningsdag. Lekker struinen op de vrijmarkt. De kindjes scoorde leuke dingen, waar nog steeds mee gespeeld wordt. De middag bleven we thuis, want het was niet heel denderend weer.

Mei

Samen 70 jaar

We begonnen de maand mei met ons feestje dat we samen 70 zouden worden. Allebei tikken we de 35 jaar aan in 2019. We besloten het samen groots te vieren. Catering en pubquiz en de mensen die we lief hebben.

Moederdag

De eerste keer moederdag als mama van drie. Het blijft bijzonder.

Verjaardag Sepp

Ook is deze maand onze grote boef jarig. Zijn eerste verjaardag die hij ook echt bewust mee maakte. Door zijn lactose intolerantie mag hij niet alles eten en maakte ik zijn taart helemaal zelf. Voor zijn verjaardag gingen we ook een dagje uit en gingen zeehondjes kijken op de maasvlakte. Dat was echt een onwijs leuke ervaring. Ben je een keer in de buurt van Hoek van Holland, echt een aanrader.

Zomer in zicht

Met de zomer in zicht schreef ik samen met nog een aantal geweldige mama’s een blog met leuke en betaalbare uitjes in Nederland. Vlak na het verschijnen van mijn blog kwam in het nieuws dat de uitjes zo schreeuwend duur zijn.

Juni

Linnaeushof

Samen met de oudste twee, Irma en Jan en nog een mede mama uit onze mama’s van mei 2016 groep spraken we af in het Linnaeushof. Het was enorm leuk om ze weer te zien en te spreken. De kindjes weer in het echt te zien. Ze gaan zo hard.

Vakantie

Jaaaa vakantie! Chloë is nog niet leerplichtig dus we genieten nog even van buiten het seizoen op vakantie gaan. We brengen een bezoekje aan het land van Bartje. We genoten volop en wat troffen we met het weer. Het was bar en boos in Nederland en alle buien dreven om Ees heen. We hadden wel wat regen, maar hadden er geen last van.

Strand

Het strand is lekker dichtbij, dus als het even kan, gaan we ons daar ook lekker vermaken. Op vaderdag trokken we ook even erop uit naar het strand.

Teamuitje

Ik had van mijn werk ook deze maand een teamuitje. Voor het eerst weer in drie jaar. Ik was ook mede organisator en een groot deel van het team was deze keer aanwezig. Het was een geslaagde middag/avond.

Juli

Kinderfeestje

Deze maand viert Chloë haar eerste kinderfeestje. Ze vond het heel spannend maar ook heel leuk. In de belangstelling staan is niks voor haar, maar eenmaal lekker aan de fröbel en spelen en ze was in haar element. Echt haar feestje.

Zomervakantie

De zomervakantie is ook in zicht. De mama’s helpen soppen op school. We trakteren nog op school, want dat mag ook gewoon als je jarig bent in de zomervakantie. Ze is er wel echt aan toe.

Echt jarig

In tijd van een week hebben we twee jarige. Papa en Chloë mogen allebei kaarsjes uitblazen. Voor Chloë maakte ik een regenboog/unicorn taart. Blijer had ik haar niet kunnen maken. Hoewel haar verjaardag toch wel even anders liep. We moesten even wat schuiven met de tijd, omdat de moeder van mijn beste vriendin op de dag van het feestje werd begraven.

Spontane uitjes

Spontane uitjes zijn vaak de leukste. Hoewel ze dat ook wel spannend vinden de kinderen, vonden ze dit uitje naar de avonturenboerderij Molenwaard toch wel echt een feestje.

Augustus

Nieuw avontuur

Het klinkt spannende dan dat het werkelijk is, maar in deze maand begon ik met een nieuw persoonlijk avontuur. Namelijk die van essentiële oliën. Deze maand kreeg ik een starters kid binnen en ben daarmee aan de slag gegaan. Nu nog volop in de ondekkingsfase wat wel en niet bij ons past.

Varend corso

Het varend corso is misschien wel stiekem een van mijn favoriete evenementen in de regio. Normaal dus altijd in het eerste weekend van augustus, maar in 2020 gooien ze het roer om.

Warme maand

Augustus was een warme maand. Soms wel een beetje te veel van het goede.

Hoera Ingebeleeft.nl 1 jaar

Ja zo gaaf, ik mocht mijn eerste jubileum vieren als blogger. Ik heb me toch wel het nodige geschreven in dat jaar. Probeer de blogs af te wisselen met luchtige onderwerpen en ook eerlijke en persoonlijke blogs te schrijven.

Nieuwe bril

Ook kwam mijn nieuwe bril deze maand binnen. Van een donker montuur nu naar een licht montuur.

September

Nieuw schooljaar

We begonnen de maand met een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar betekend ook weer wennen aan school. Met ons hoog sensitieve meisje valt dat helaas niet mee. Het was een moeilijke start van het schooljaar waarin ze niet in haar eigen bed durfde te slapen.

Tennistoernooi

Ik deed voor het eerst in jaren weer eens mee met een tennistoernooi. Dames ik was me toch een partij zenuwachtig. Toch genoot ik er wel van. Het enige minpunt van alles was dat ik lekker lag te dweilen op de grond. Iets met alles voor de bal over hebben en heel fanatiek zijn.

Eerste keer fietsen

Hoe fijn was dat, samen met Raff voor het eerst op de fiets. Echt zo genieten.

Fotoshoot en samenwerking

In september hadden we de fotoshoot bij Georgina Fotografie. Ik ga binnenkort nog iets leuks met de foto’s doen die we bij deze shoot hebben gekregen. Die zal ik ook zeker met jullie delen. Dit was mijn tweede samenwerking sinds het bestaan van mijn blog.

Neven en nichtenuitje

Met de neven en nichten en aanhang van mijn man zijn kant hadden we een uitje. We begonnen de middag met een boottochtje in Rotterdam en aten bij de Watertuin. Het werd een toffe dag met elkaar.

Oktober

Veterstrik diploma

Na veel frustratie, boosheid en hard oefenen is het haar gelukt om zelf haar veters te strikken en dus ook haar strikdiploma te halen. Wat was ze trots en blij!

Veiligheidsdag

We brachten een bezoekje aan de veiligheidsdag. Wat was dat gaaf opgezet zeg.

Volle maan

Ook ontdekte ik wat de volle maan met ons gezin doet. Wat een eyeopener was dat zeg.

Concert K3

Ja zo lang naar uitgekeken en in de herfstvakantie was het dan eindelijk zover! Het concert van K3. Wat was het een feestje.

Vakantie Vaals

Ook gingen we in de herfstvakantie nog een weekje weg. We brachten een bezoekje aan Hoog Vaals. Al onze avonturen lees je natuurlijk uitgebreid in de eerder verschenen blog.

November

Alleen met de kinderen

Manlief moest voor zijn werk eerst naar een managersbijeenkomst. Gevolgd door twee nachtjes thuis waarna hij voor zijn werk naar Azië vloog. Het afscheid viel heel zwaar bij de kinderen. Het was voor het eerst in 4 jaar dat manlief in het buitenland zat voor zijn werk. De oudste twee besefte het daarom des te meer dat papa aan de andere kant van de wereld zat.

Sinterklaas

Hoe fijn is het als papa thuis komt, ook Sinterklaas in het land aankomt. We gaan een spannende tijd tegemoet. Ze beleven het zo intens. We vieren het op papa’s werk, maar ook met de familie.

Opknappen slaapkamer

We beginnen ook met het opknappen van de slaapkamer. Het behang wordt getrokken. Zodat ik december kan gaan behangen.

Lisa Loïs

Samen met manlief ga ik naar de theatertour van Lisa Loïs. We hebben heerlijk genoten van haar vertolkingen van de liedjes van Adele.

Tien minuten gesprek

Een gesprek dat ik nooit meer zal vergeten. Ik kwam na dit gesprek met een gebroken hart terug. Ik had zo niet verwacht dat ons meisje het zo zwaar had op school. Mocht je het gemist hebben, je leest het hele verhaal hier.

December

Elf jaar samen

Allebei nooit echt lange relaties gehad, maar samen maken we het waar. Natuurlijk hebben wij ook onze ups en downs, maar oh wat ben ik dankbaar dat ik Robin heb leren kennen. Trots op hem als vader. De man die niet zo goed wist hoe hij met kinderen van een anders om moest gaan, zo lieve, zorgzame en stoere papa is hij voor zijn eigen kinderen. Trots op hem hoe hij zijn managersfunctie vervult op zijn werk. Trots op hem dat ik hem mijn man mag noemen. Dat we vooral veel ups samen mogen meemaken. We hebben mooie gesprekken samen en leren elkaar steeds beter kennen. Ja zelfs na elf jaar ontdekken we nieuwe dingen in elkaars doen en laten.

We vieren pakjesavond

Pakjesavond houden we lekker klein met elkaar. Geen sint die met zijn pieten langskomt, maar de cadeaus zijn bezorgd toen wij niet thuis waren. voor de kinderen prima zo.

Vervolg gesprek op school

Na het tien minutengesprek in november waren we nog niet klaar. Daarom hadden we in december een vervolggesprek. Stap voor stap gaan we verder in het traject ons meisje te helpen haar prikkels beter te kunnen verwerken, zodat ze als een bloem weer kan bloeien in de klas.

Behang avontuur

Ik ga ook deze maand voor het eerst zelf behangen en ik moet eerlijk zeggen, ik vind het nog leuk ook. Onze slaapkamer is echt zo enorm opgeknapt. We moeten nog de laatste klusjes doen en dan heb ik mijn droomslaapkamer.

Eerste verjaardag

Och ons kleine mannetje verjaart ook deze maand. Zijn eerste verjaardag. Het jaar is voorbij gevlogen. Ik heb zo enorm genoten van zijn aanwezigheid. Oprecht een kers op de taart.

Kerstmis

Ook vieren we kerst dit jaar. Samen met de oudste twee naar de kerk. Nou dat heb ik geweten. Vooral Sepp vond het een hele ervaring. Als je vraagt aan Chloë en Sepp wat het meeste indruk heeft gemaakt. Nou dan was het de muurschildering waar Jezus werd gekruisigd. Daar hebben ze het nu nog over. We vierde kerst met onze families, zonder cadeautjes. Ze zijn met de Sint al genoeg verwend.

Oud jaar

Vandaag nemen we afscheid van 2019. Een jaar vol hoogte en ook dieptepunten. Hebben we optimaal genoten van ons gezin, de leuke herinneringen die we maakte met elkaar.

 

Blog

Frequentie verlaagd

Zoals jullie de afgelopen weken wel hebben kunnen merken, is mijn frequentie van het bloggen omlaag gegaan. Niet meer drie keer in de week. Het heeft niets te maken met dat ik het bloggen niet meer leuk vind. Tegendeel zelfs, ik leer nog steeds heel veel en ga in 2020 naar een blogevent. In het nieuwe jaar kan ik daar een kaartje voor kopen en dat ga ik ook echt doen. Vind ik overigen wel heel spannend, maar ik wil nog zo veel meer leren over het bloggen. Maar ik dwaal af. De reden dat ik besloten heb de frequentie terug te brengen, van drie keer in de week naar een keer in de week, omdat we straks een pittig traject ingaan met onze dochter. Het is niet alleen een traject voor haar, maar ik ben me ervan bewust dat het een echte eyeopener gaat worden ook voor mezelf. Sinds ik weet dat zij hooggevoelig is, vielen voor mij ook puzzelstukjes in elkaar. We gaan dus samen een avontuur aan in de ontdekking naar onszelf. Het gaat ons vast een hoop brengen, maar het zal soms ook even lastig zijn.

Zo veel andere dingen

Naast het bloggen heb ik tal van andere hobby’s die door het bloggen een beetje aan de kant zijn geschoven. Deze hobby’s verdienen ook aandacht. Mijn lieve penvriendinnetjes verdienen meer aandacht dan dat ze het afgelopen jaar hebben gekregen via de post. Het gaat mij in ieder geval veel meer rust geven. In mijn blogs die gaan komen wil ik vooral dicht bij mezelf blijven en jullie een kijkje geven in ons leven als HSP gezin.

Dankbaar

Ik ben vooral jullie als lezers heel dankbaar. Vind het heel fijn jullie reacties te lezen, hier op mijn blog of op de social media of in privé gesprekken. Ik heb de afgelopen twee jaar veel lieve en mooie dames leren kennen. Heb mooie, fijne, intense, lieve, grappige en eerlijke gesprekken met jullie. Dank jullie wel!

Het nieuwe jaar

In het nieuwe jaar blijf ik zoals ik al schreef lekker schrijven. Eerlijke en open blogs over ons leven, maar ook gewoon luchtige blogs. Ga ik in de praktijk brengen wat ik geleerd heb en zal je me op instagram ook wat vaker in de stories zien filmen. Dat blijf ik nog even spannend vinden, maar ik ga het wel doen. Verder laat ik het jaar vooral gebeuren, moet ik soms wat plannen, maar we gaan het zien waar 2020 ons gaat brengen.

Wens voor jullie

Tot slot wens ik jullie een heel fijne jaarwisselingen met dierbare mensen om je heen of in gedachten. Maak van 2020 een jaar waarin je kleine of grote stappen gaat zetten, onderneem eens iets wat je spannend vind en daarom juist niet doet. Maar bovenal wens ik jullie veel liefde en gezondheid voor jou en je dierbaren!

 

Liefs,

Inge

Please follow and like us: