Hoe overleef ik de brutelaars

Voor degene die de boeken van Jochem Myjer gelezen hebben over de gorgels weet waar ik het over heb. De r is weer in de maand en dat betekend dat de virusjes en de vieze groene snottebellen weer om onze oren gaan vliegen. We worden weer allemaal lekker verkouden. In dit blog deel ik hoe wij deze maanden overleven met drie kinderen.

Geen adviezen geven

Laten we voorop stellen dat ik geen advies ga geven. Ik geef jullie alleen een kijkje in onze spreekwoordelijke keuken. Waar ik zonder de kinderen zelden ziek of verkouden was, is dat nu wel anders. Ieder virusje wordt meegenomen. Dus we kunnen de komende maanden onze lol op.

Voorbereidingen treffen

Nog voor september aanbreekt ga ik al in de voorbereiding. De dozen en pakjes tissues haal ik alvast in huis. Je zult net zien als het eerste virusje aanbreekt dan heb je ze niet in huis. In de virusmaanden zijn wij groot aandeelhouder in tissues. Pakjes gaan in alle tassen die ik weleens meeneem. Ook zorg ik dat ik vicks en luuf in huis heb. Smeren, smeren, smeren als het goed vast zit. Hoestdrankje, paracetamol, maar ook uien zijn in huis. Natuurlijk eten we het hele jaar door gezond, maar gezonde voeding zorgt er niet voor dat we nooit ziek of verkouden worden.

Daar komt september aan

September is in zicht en ja hoor de eerste snottebellen vliegen me al om de oren. Natuurlijk is niet altijd fijn om zieke kindjes in huis te hebben en baal ik er soms weleens van, maar ze moeten nu eenmaal weerstand opbouwen.

Lekker luchten

Iedere ochtend zet ik altijd even de ramen open. Zelfs als het regent. Even lekker luchten. De brutelaars naar buiten laten gaan. Daarnaast is het gewoon lekker om even frisse lucht door het huis te laten gaan.

Zakdoekjes

Hoewel het niet echt milieuvriendelijk is gebruik ik wegwerptissues. Ik gebruik ook zelden meer dan een keer. We vinden dat gewoon niet zo fris. Met drie koters kan ik sommige dagen wel erachteraan blijven lopen. Anders zit of ik of de meubels onder de snotjes.

Zoutoplossing

Zitten de kinderen verstopt dan sta ik a in de aanslag met de zoutoplossing. Zelf ben ik als kind ook veel verkouden geweest en had regelmatig oorontsteking. Een verwaarloosde verkoudheid kan dus lijden tot een oorontsteking. Daar ben ik dus behoorlijk alert op. Dus daarom gebruik ik zoutoplossing om te spoelen.

Grootmoeders tip

We kennen hem vast allemaal wel de grootmoeders tip. Uien doormidden snijden en die naast het bed zetten. Succes gegarandeerd als het om verstopte neuzen gaat. Je huis gaat ervan als een malle naar uien muren, maar hé alles voor een goed doel.

Verkoudheidsbalsem

Ook de verkoudheidsbalsem gebruik ik bij de kindjes als ze flink verkouden zijn. Ze worden er niet beter van maar versnelt wel het proces om weer aan te sterken.

Hoestdrankje

De kinderen blaffen als zeehondjes in deze barre maanden. Daarom heb ik een hoestdrank van vsm kind in huis. Die mag je al vanaf de baby leeftijd gebruiken. Bij de oudste kwam ik daarpas na 1,5 jaar achter. Oh wat had ik graag gewild dat ik dit eerder had geweten.

Lekker naar buiten

Ook in de koudere dagen van het jaar gaan we lekker op pad. Het buiten zijn is goed voor iedereen. Het is een onderdeel van een gezonde leefstijl. Maar als we niet zo heel fit zijn proberen we ook wat meer in de slow motion te gaan. Even bijtanken en het lijf de tijd en rust te geven het virusje op te ruimen.

Ik ben benieuwd, wat doen jullie in deze maanden om de ‘brutelaars’ buiten te houden of als ze er zijn te omarmen en weer weg te werken?

Please follow and like us: