Groepsactiviteit voor een vriendendag of familiedag

Wij gaan ieder jaar met een grote groep volwassenen een dagje uit.  In dit blog deel ik leuke groepsactiviteiten die je kan doen. In een eerdere blog gaf ik je al tips voor leuke logeerlocaties voor een vrienden-/familieweekend. Tijdens een weekendje weg kan je natuurlijk met z’n allen lekker binnen blijven, maar het is veel leuker om met elkaar een leuk groepsactiviteit te doen. 

 

Speurtochten en puzzelen

Eendje rijden

Ooit weleens in een eendje gereden? Je weet wel zo’n 2CV? Ik wel en het is echt enorm tof om in een eendje te toeren. Met deze groepsactiviteit splits je de groep wel en ben je niet constant bij elkaar. Ik denk dat iedere regio wel een verhuurbedrijf in de buurt heeft waar je met de eendjes door de regio kan toeren. De activiteit is redelijk prijzig, maar wel zeker de moeite waard om te doen. Vaak is ‘zo’n toertocht in combinatie met een puzzeltocht.

Solex rijden

Hier heb je wel allemaal een rijbewijs voor nodig, maar wel ontzettend leuk om zo een regio te verkennen. Niet te vergeten om dan ook zo’n malle helm en jas aan te trekken. Het ziet er wel fantastisch uit als je zo met een groep voorbij tuft.

Varen in de regio

In veel regio’s is het ook mogelijk om met een puzzeltocht te varen in de regio. Hapje, drankje en een hoop gezelligheid. Je ontdekt ook vaak de meest bijzondere plekjes die je soms niet vanaf het voetpad zou zien.

Escape room

Ook blijven de escape rooms erg leuk. Hiervoor moet je met een niet al te grote groep zijn, maar als er meerdere escape rooms zijn, is het wel te doen met een wat grotere groep.

Golf

Pitch & Putt

Uitgekeken op de midgetgolf en nu weleens het echte werk, maar bezit je niet over een GVB? Dan is wellicht Pitch & Putt wat. Lekker in de buitenlucht met elkaar golfen. Denk je een beetje te kunnen midgetgolfen. Nou dat echte golfen is wel even wat anders. Ik deed dit samen met mijn collega’s, maar echt we hebben verschrikkelijk veel lol gehad.

Voetgolf

Een combinatie van voetballen en golfen. Zal zeker bij de voetballiefhebbers in de smaak vallen. Als je lekker van in de buitenlucht houdt met elkaar is dit een leuke activiteit, waarbij je ook tijd hebt om bij te kletsen.

Boerengolf

Boerengolf is ook erg leuk. Zie je jezelf al lopen tussen de koeien, stok met een klomp eraan en een voetbal als golfbal? En vergeet niet oude schoenen aan te doen 😉

Sportief

Klimbos

Zelf ben ik niet zo’n held op hoogtes, maar lekker sportief is een klimbos. Verschillende niveau’s en voor ieder wat wils.

Zeilen

Mocht je een beetje zeebenen hebben dan is zeilen met een groep ook echt heel erg leuk om te doen. Goed samenwerken is hier ook echt wel heel belangrijk. Met deze groepsactiviteit ben je veelal wel bij elkaar.

Strand activiteiten

Op het strand zijn veel activiteiten te doen. Daar is altijd wel wat leuks te vinden. Denk bijvoorbeeld aan raften, blowkarten of beachvolleybal.

 

Hebben jullie weleens uitjes gedaan met een grote groep? Wat vond jij het leukste om te doen? Deel het hieronder of op een van de social media kanalen.

 

Please follow and like us: