De zomervakantie moet je op tijd boeken

Net als iedere andere ouder met schoolgaande kinderen moeten wij er vanaf nu ook geloven. Op vakantie in de zomervakantie. Het gezin bestaat inmiddels uit vijf. Iets meer mensen om rekening mee te houden. In november begonnen we al onze zoektocht naar een leuke familiecamping. Diende allebei ons verlof in en dan is het wachten op goedkeuring en boeken maar zou je zeggen. Toch liep het bij ons net even anders. Ben je ook nieuwsgierig of het is gelukt? Lees je mee?

Buiten de vakanties om

Voor ons was het buiten de zomervakantie om boeken nooit zo’n issue. We bedachten een regio, boekte en we gingen. Er was altijd wel een plekje voor ons buiten het seizoen om. Het belangrijkste vonden we een speeltuin, een zwembad en een binnenactiviteit. Zo gingen we vorig jaar naar het land van Bartje met het gezin. De laatste keer dat we buiten de schoolvakanties om op vakantie gingen en de eerste keer met zijn vijven. De eerste keer in een schoolvakantie werd Hoog Vaals. Het was ook gewoon fijn om nog lekker met het gezin nog even in Nederland op vakantie te gaan. Zeker met nog een baby in huis, vind ik Nederland een fijn vakantieland. Sinds afgelopen zomer kunnen we niet meer buiten de vakanties om en moeten we net als alle andere ouders met schoolgaande kinderen in de schoolvakanties.

Vakantieland bedenken

Voor we echt gaan zoeken naar een specifieke plek, kiezen we eerst een land waar we naartoe willen. Wordt het net als twee jaar geleden Italië, of kiezen we toch voor Frankrijk. Nee laten we eens gek doen, we gaan naar Kroatië. Dus daar begon onze zoektocht, Kroatië. Even kijken wat er allemaal is, welke regio waar ligt en hoe lang willen we rijden. Wat als we gaan vliegen met drie kinderen. Ik heb ze allemaal gehad, want het lijkt mij echt een heel mooi land. Dus camping voor camping ging ik ze af, maar jeetje ik schrok me een hoedje. De meeste campings hadden ruim 2.000 standplaatsen. Uiteraard prima als je daar van houdt, maar het is niet mijn ding en zeker niet in de zomervakantie. Het idee alleen al maakt me Spaans benauwd. Dus haakte we af bij Kroatië. Italië hebben we nog niet zo lang geleden nog gehad. Laten we dan naar Frankrijk gaan. Manlief houdt toch ook wel een beetje van zon zekerheid op vakantie in de zomer.

Land bekend, nu nog de streek

We gingen ons nu volledig richten op de Franse campings. Nou google die maar eens en je kan je lol op. Er is zoveel te vinden, dat ik er door de bomen het bos niet meer zag. Er is ook zo veel leuks. Toch moest het anders, want hoe moet ik nu kiezen uit al die campings. Ik besloot voor mezelf om het klein te houden. Dus ging ik op zoek naar een regio. Gaan we richting zuid Frankrijk of meer in het midden. Had gave verhalen gehoord over het meer van Annecy. Het is inmiddels al kerstvakantie en heb een klein lijstje van campings rondom het meer van Annecy. Ja ik heb er helemaal zin in. Lekker in de zomervakantie nabij Annecy. Kreeg ook via instagram leuke tips door. Toch deed dan de site van de camping het niet. Was de periode die wij hebben aangevraagd al volgeboekt. En van een fijn lijstje ging ik naar geen lijstje.

Tijd dringt toch wel een beetje

Dat ik het volle pond moet betalen is zoals het is, maar dat ik straks geen keuze meer heb naarmate ik langer wacht, dat zag ik niet zitten. Ik legde mijn uitdaging uit aan mijn manager, dat ik toch wel graag wil weten dat het verlof akkoord is. Ik wil graag boeken, maar mijn keuze wordt beperkter en mijn eerste keuzes zijn al weg. Opties zijn maar voor korte duur. Na een laatste keer vragen heb ik aangegeven dat ik bij geen reactie gewoon ga boeken. Zou ik normaal gesproken echt nooit doen, want op dat gebied ben ik het braafste meisje van de klas. Vandaag dus even niet. Samen met manlief gingen we weer op zoek. Toch kwamen we weer op grote campings uit en waren we weer breed aan het zoeken.

Terug naar het begin

We besloten weer kleine te zoeken. Een kleine camping met een regio. Het werden drie regio’s. De Vendée, de Dordogne en de Drôme. Totaal verschillend, maar we moeten wat en dit lijken ons op dit moment de leukste regio’s. Manlief en ik zochten ieder apart een wat locaties. Inmiddels ook wat andere aanbieders gevonden. Uiteindelijk vonden we allebei een kleine camping. Manlief in de Drôme, ik in de Dordogne. Meestal ben ik degene die de uiteindelijke keuze maakt, maar deze keer liet ik mijn man alles bekijken en een keuze maken.

De keuze is gemaakt

De beide campings werden vergeleken en uiteindelijk viel de keuze op camping Le Soleil Fruité in Châteauneuf-sur-Isère. Natuurlijk blijft het lastig omdat we er nog nooit zijn geweest. Het is een kleine camping met voor de kinderen voldoende te doen. Uiteindelijk hebben zij niet zo veel nodig. Zelf hebben we geen kampeeruitrusting, dus wij gaan in een stacaravan. Toch vind ik het campingleven wel heel fijn. Het buitenleven trekt mij gewoon heel erg aan.

Waarom juist een kleine camping?

Je hebt het al een paar keer gelezen, maar we zochten dus op een kleine camping. Voor ons een bewuste keuze, want ik voel me niet op mijn gemak op een hele grote camping. Zeker nu we in het hoogseizoen op pad gaan. De drukte is vooral hetgeen waar ik aan wil ontvluchten. Doordat we een gezin zijn waar hooggevoeligheid centraal staat zoeken we in dit geval de drukte niet op. Het is ook voor ons gewoon vakantie. Waarom dan juist in die periode dat je de batterij wil opladen de prikkels op te zoeken. Dus laat die zomervakantie maar komen. Ik heb er zin in.

Op tijd boeken wel gewenst

Door al het gestunt in prijzen zorgt ervoor dat mensen snel gaan boeken en dat je half januari dus al wel een beetje moet zoeken naar plekjes op campings in het buitenland. Ik had me dat dus echt niet gerealiseerd dat het dus zo snel gaat. Het was bijna keuze stress. Daar hou ik dus echt niet van. Dus zomervakantie 2021 ga ik het waarschijnlijk anders doen. Hebben jullie de vakantie geboekt? Waar gaan jullie naartoe?

 

 

Please follow and like us: