Eten en drinken, de 25 food vragen tag

We kunnen het natuurlijk iedere week hebben over wat er speelt in de wereld, maar ik kies er voor om even voor wat luchtigs te kiezen. We worden allemaal overweldigd met informatie over het Corona virus. En dat is niet omdat ik mijn kop in het zand wil steken, maar gewoon omdat ik merk dat ik behoefte heb om het er niet steeds over te hebben. Het gezinsleven gaat ook gewoon door. Daarom vandaag de 25 food vragen tag. Immers goed en gezond eten is in deze tijd toch ook heel belangrijk. Maak van iedere maaltijd een feestje.

De oorsprong van de tag

Ik vond deze tag ergens online en heeft zijn oorsprong bij Pauline van uit Paulines keuken.

Wat is je favoriete ontbijt?

Ik ontbijt heel graag met magere yoghurt en fruit. Bij voorkeur blauwe bessen, frambozen of kiwi. Heel soms doe ik daar een schepje muesli bij.

Hoe drink je je koffie?

Ik drink het liefst een cappuccino of een latte. Soms nog even met een lekkere siroop er door, maar meestal gewoon zo.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Op mijn lievelingsbroodje zit carpaccio of gerookte zalm. Als ik ga lunchen in een restaurant kies ik eigenlijk altijd voor een van de twee. Niet heel verrassend, maar wel heel lekker!

Soep of salade?

Absoluut soep, waarom gewoon omdat ik dat lekkerder vind dan een salade en vooral leuker vind om klaar te maken. Ik word ook helemaal blij van een bordje vers gemaakte soep.

Wat is je favoriete kookboek?

De soepkalender van uitgeverij snor. Een kalender vol met bijzondere en heerlijke soeprecepten. Helaas is deze voorlopig even niet te koop, maar wellicht na de coronacrisis weer.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Oh deze is echt lastig, want ik hou van zoetig en hartig. Nu moet er natuurlijk wel kozen worden. Dan ga ik voor hartig. Veel zoet is gecombineerd met chocolade en ik mag dat laatste niet meer eten. Sinds ik geen chocolade meer eet, heb ik geen eczeem meer.

Welke keuken (land) is je favoriet?

De Aziatische keuken, zeker na onze vakantie in Maleisië. Daar hebben we veel gegeten waar de locals eten. Heerlijk, bijzonder ook wel. Ik heb daar echt zo zitten genieten van het eten.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Ja dat is dan wel echt zoetigheid, maar dat haal ik nooit, want dan eet ik de verpakking in een keer leeg. Karamel en noga vind ik echt waanzinnig lekker.

Wie is je grootse inspiratiebron?

Ik heb niet echt een grote inspiratiebron als het om koken gaat.

Thuis koken of uit eten gaan?

Lastig, want ik vind thuis koken heerlijk om te doen. Koken vind ik nooit een straf. Uit eten gaan vind ik ook heerlijk! We houden er allemaal toch wel van om een keer niet te hoeven koken en dat het voor je wordt gedaan?

High end of Low profile? Wat is je lievelingsrestaurant?

Ik zou heel graag nog eens luxe uit eten willen in een sterren restaurant. Gewoon voor een keer, om het een keer geprobeerd te hebben. Maar meestal is het gewoon low profile. Ik ga het liefst eten bij Bij5. Een plaatselijk restaurant, met een net wat andere kaart. Daar gaan we vaak eten met zijn tweeën als we wat te vieren hebben. Ook vind ik Unicum Elzenhagen erg leuk en lekker om te gaan eten.

Boodschappen doe ik bij….?

De markt en de supermarkt. Hoewel ik eigenlijk heel graag bij stalletjes langs de weg wil gaan kopen. We wonen hier in de omgeving van veel tuinders. Daar kan je heerlijke verse producten krijgen.

Het lekkerste dat ik ook gegeten heb is…?

De pasta van Jamie Oliver in Londen vond ik echt super lekker. Daar heb ik echt zo van genoten. Die is me ook echt bijgebleven.

Wat is je favoriete cocktail?

Eerlijk? Ik drink nooit cocktails. Dus daar ga ik geen favoriet uit kiezen.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

George Clooney, want wie die Heston is?

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Een goede wok, olijfolie, kruiden, een goed mes en een mooie braadpan. Verder mooie verse producten.

Mijn favoriete snack is…?

Ik snack graag met garnalen in olie, een gevuld eitje of stukjes makreel. Echt onwijs lekker.

Wat zit er op je pizza?

Oh echt….ik vind zo veel lekker. Ik laat me vooral verrassen. Niet een pizza salami, want dat vind ik echt te gewoontjes.

Wat lust je echt niet?

Ik vind wortels echt niet te eten. Al eet ik het wel hoor, want ik wil wel het goede voorbeeld geven aan de kinderen. Zo jammer dat ze hier in huis geen witlof, zuurkool en spruitjes lusten.

Mijn favoriete foodblog is?

Eigenlijk volg ik geen foodblogs, maar ik vind de recepten van Cynspirerend erg leuk om te lezen en te proberen.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…

Kippentenen op de red market in Maleisië. Dat is wel echt het gekste wat ik ooit geprobeerd heb. Niet te eten, maar daar echt een delicatesse.

Wat staat er op je food bucket list?

Wat ik net al schreef, ik zou graag nog eens in een sterren restaurant willen eten. Dan uiteraard zonder kinderen en met de taxi naar huis, zodat je ook een wijnarrangement erbij kan nemen.

Ik kan niet leven zonder…

lekker eten. Eten staat bij mij symbool voor gezelligheid en ontspanning. Een lekkere maaltijd zorgt ook voor een goed humeur. Eten is dan ook echt belangrijk in mijn leven, naast mijn familie.

Tot slot vind ik het leuk om jouw favoriete gerecht te weten, deel je die hieronder?

 

 

 

Please follow and like us: