Dankbaar zijn

We zeggen het soms zo weinig, maar zeg jij weleens dank je wel tegen de ‘gewone’ dingen in het leven? Ik wil vandaag even stil staan bij de dingen in het leven waar ik dankbaar voor ben.

Mijn kinderen

Allereerst ben ik erg dankbaar dat ik mama mocht worden. Iets waarvan me gezegd was (door een huisarts) dat het door mijn schildklierafwijking niet of heel moeilijk zou worden. Toch mocht ik twee keer onder begeleiding van de internist en een keer zonder vooraf begeleiding van de internist zwanger worden. Drie prachtige kindjes op de wereld zetten. Ik mag genieten hoe zij met vallen en opstaan opgroeien. Waar ikzelf met vallen en opstaan groei in het moederschap. Me soms onzeker voel, maar mijn keuzes uit liefde voor de kinderen maak.

Mijn man

Dankbaar dat ik op 1 december aanstaande elf jaar samen mag zijn met mijn grote liefde. We voor elkaar door het vuur gaan, van elkaar leren, dat we van elkaar houden en boos op elkaar kunnen zijn. We goede gesprekken voeren, maar soms ook niets hoeven te zeggen om elkaar te begrijpen. Dankbaar dat ik mag zijn wie ik ben met mijn vrolijkheid, (on)zekerheden en nukkigheden. Dankbaar dat we samen mooie en leuke dingen mogen doen. Dat hij er voor me is in goede, maar ook in verdrietige tijden.

Vriendschappen

Ik ben dankbaar voor de vriendschappen die ik heb mogen sluiten de afgelopen jaren. Jonge en oude vriendschappen, ze zijn me veel waard. Al zijn het nu met de kinderen tropenjaren en ik daardoor mijn vriendinnen heel veel minder zie. Toch probeer we regelmatig een uitje te plannen. Die ik misschien nog wel meer waardeer dan de tijden dat we elkaar wekelijks zagen. Dan vind ik kwalitatief belangrijker dan kwantitatief.

Familie

Dankbaar dat onze families nog compleet zijn. Dat zij mogen genieten van onze kinderen. Ons willen helpen als we hulp nodig hebben. Er voor ons zijn in goede en slechte tijden. We van elkaar mogen leren. Hoewel de gezondheid van mijn beide ouders fragiel is, hoop ik dat ze nog vele jaren mee mogen genieten. Dat zij dit voorrecht net zo waarderen als wij dat doen. Dat we een keer in de week bij de familie mogen aanschuiven. Ze op onze kinderen passen of ze gewoon een keer meenemen omdat het gezellig is.

Social media en mijn blog

Ook ben ik dankbaar voor de social media. Soms kan dat uiteraard voor onzekerheid zorgen, maar dat heb ik al los gelaten. Voor mijn blog zou het geweldig zijn om heel veel volgers te hebben op de social media kanalen. Toch vind ik de gesprekken die ik met jullie heb, veel belangrijker dan het aantal volgers. Reacties in priv√©berichtjes, maar ook onder de foto’s of blog waardeer ik enorm. Mede door de social media heb ik mooie en lieve mensen leren kennen, waar ik regelmatig via priv√© berichtjes mee klets. Sommige schrijf ik ouderwets brieven mee. Dankbaarheid is er ook dat ik dit blog mag maken, waar ik iedere dag steeds weer wat meer van leer. Dat ik dit als hobby mag doen. Mijn belevenissen op digitaal papier mag zetten.

Mijn werk

Hoewel het roerig is in de branche waar ik werk, ben ik dankbaar dat ik naast het moederschap een fijne job heb. Dat ik thuis kan werken als de kinderen ziek zijn of mijn man naar het buitenland is. Dat ik daardoor relaxter het gezin draaiende kan houden en ook kan werken. Dat ik flextijden heb, waardoor ik mijn kind en straks de kinderen naar school kan brengen. Dankbaar dat ik nog steeds veel leer, het me scherp houd en onder de mensen brengt. Het geeft natuurlijk ook zo zijn uitdagingen, maar ik vind het fijn om zo mijn ding te kunnen doen naast het gezin. Het is fijn om een grote groep fijne collega’s te hebben.

 

Waar ben jij dankbaar voor?

Please follow and like us: