Dagje uit

Voor mijn verjaardag kreeg ik een dagje uit cadeau van mijn man. Hij zocht een leuke activiteit voor met zijn twee├źn uit en we reserveerde een tafeltje bij een restaurant hier om de hoek. Hoe dit uitje verliep deel ik vandaag.

Vroeg uit de veren

We moesten de bewuste zondag vroeg ons bed uit om de kinderen weg te brengen. Ze bleven gelijk logeren bij opa en oma waardoor we gelijk lekker samen uit eten konden. De reservering van het uitje was rond de klok van 11 en moesten nog een uur rijden.

Omgekeerde escaperoom

We moesten met een code de kluis kraken om de sleutel te bemachtigen. Daarmee kregen we de toegang tot het spel. Vooraf hadden we het raadsel al gehad. Die was niet heel moeilijk dus konden we snel naar binnen.

Romantische sferen

Wij zijn niet het type stel dat de hele dag hand aan hand loopt of aan elkaar zit te plukken. Dus bij binnenkomst voelde het heel onwennig. De eerste opdracht was dan ook om samen in de hangmat te gaan liggen voor een half uur en elkaar vragen te stellen. Ook moest je in stilte “genieten”. Het bleef een beetje apart.

De volgende opdrachten

De opdrachten die volgde waren verkleden, met een poppenkast een serenade aan elkaar brengen, foto’s maken, een toneelspel opvoeren. Echt ik ben er niet voor in de wieg gelegd. Ook manlief houd daar niet van. Wij konden niet out of the box komen om het zo maar te zeggen. Kan je dit wel, dan is het een geweldige belevenis.

Hapje en drankje

Tijdens de activiteiten stonden er diverse versnaperingen klaar. Echt een verwennerij. Vooral bij het laatste onderdeel waren we positief verrast. Daar hebben we het meest van genoten samen. Tapashapjes die je kon opwarmen, lekker stukje brie, brood, drankje en nog wat andere lekkere versnaperingen. We hebben ervan genoten.

Terug naar huis

Na bijna 2,5 uur te hebben vertoeft bij de activiteit zijn wij weer naar huis gegaan. Daar hebben we samen nog even de schuur opgeruimd. Het was schitterend weer en hadden dus echt ook gewoon even naar het strand kunnen gaan. Nee wij gaan onze tijd nuttig besteden zonder kinderen. En heel eerlijk ik wilde ook echt even mijn gedachten verzetten. Tijdens de rit naar huis was ik ook veel bezig met het nieuws van mijn moeder.

uit eten in eigen dorp

We hadden voor het eind van de middag een tafeltje gereserveerd bij een van onze favoriete tentjes om te gaan eten. Daar kon ik wel de gedachtes opzij zetten en hebben we heerlijk genoten van het eten. Ongedwongen kunnen kletsen en lachen. Zonder poespas is gewoon meer Inge. Een avondje uit eten of het theater is toch beter aan ons besteed.

We zijn een ervaring rijker en een illusie armer. Hebben jullie weleens een uitje gehad met je partner dat toch niet helemaal bij jullie bleek te passen. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Reageer hieronder of op een van de social media kanalen.

Ik heb bewust niet de naam van het uitje genoemd. Dat het voor ons niet bleek te werken betekend niet dat het voor een ander ook geen succes kan zijn. Iedereen doet zijn best er iets goeds van te maken.

Please follow and like us: