7 tips voor de staking in het onderwijs

Ze werden vorig jaar al aangekondigd, maar donderdag en vrijdag is het dan zover. De tweedaagse staking in het onderwijs. De een moet gewoon werken en kan de kinderen onderbrengen bij familie, buitenschoolse opvang of vrienden. De ander heeft gewoon vrij genomen om lekker een lang weekend met de kinderen te zijn. Nu gaan niet alle docenten staken en zijn er ook gewoon kinderen die één van de twee of allebei de dagen gewoon school hebben. Mocht je vrij zijn, dan heb ik hier 7 leuke tips om met je kind(eren) te ondernemen.

1. Bioscoop

Een hele goede voor als het donderdag of vrijdag met bakken uit de hemel komt zetten. De bioscoop doet het altijd goed. Er draaien momenteel leuke kinderfilms en laten er nou ook net donderdag en vrijdag twee in voorpremière gaan. Kruimeltje en de strijd om de goudmijn en de grote slijmfilm, draaien voor het eerst tijdens de dagen van de onderwijs staking.

2. Museum

Een museum saai, nee echt niet. Tegenwoordig zijn er zo veel musea waar je met je kinderen zo veel kan doen. Iedere regio heeft zo wel zijn musea maar een paar suggesties zijn:

Nemo Science Museum in Amsterdam,

Beeld en Geluid in Hilversum,

Kinderboekenmuseum in Den Haag,

Spoorwegmuseum in Utrecht,

Space Expo in Noordwijk,

Continium Discovery Center in Kerkrade,

Oyfo Techniekmuseum in Hengelo,

Nederlands Watermuseum in Arnhem

3. Schaatsen

Het is volop winter, maar op natuurijs schaatsen kunnen we de laatste jaren wel op onze buik schrijven. Misschien is er bij jou in de omgeving wel een schaatsbaan waar je kan gaan schaatsen.

4. Dierentuin

De dierentuin doet het altijd goed voor jong en oud. Als het droog is kan je je daar prima een dagje vermaken met elkaar.

5. Zwemmen

Veel zwembaden hebben tijdens de stakingsdagen extra vrij zwemmen en hanteren een speciaal stakingstarief. Dus kijk of informeer zeker even bij het zwembad bij jouw in de buurt. Kinderen kan je vaak niet blijer maken met een ochtendje/middagje zwemmen.

6. Binnenspeeltuin

Is misschien niet het leukste voor de bovenbouw, maar kinderen uit de onderbouw vinden het heerlijk om naar de binnenspeeltuin te gaan.

7. Spelletjesdag

Dit is dan weer niet voor de kleintjes, want die kan je hier niet de hele dag mee bezig houden, maar met de oudere zeker wel te doen. Hou een spelletjesmarathon. Jullie hebben vast een kast vol met spelletjes, maak er naast de feestdagen eens gebruik van om ook nu een dag vol spelletjes te doen.

De staking valt midden in de winter

De staking in het onderwijs valt in januari deze keer, we zitten dus midden in het winterseizoen. Het is maar afwachten wat het weer doet. De meeste pretparken zijn ook gewoon dicht in de wintermaanden. Hoewel je daar ook wel een verschuiving ziet komen. Heeft je kind nou binnenkort of van het voorjaar nog een studiedag, dan kan je ook eens kijken tussen deze tips voor wat leuke activiteiten, die ook nog eens betaalbaar zijn.

Please follow and like us: