Studiedag, 7x HSP-proof uitjes

Ieder jaar heeft het onderwijs wel een aantal studiedagen. Hoewel de laatste jaren ook nog regelmatig gebeurde dat er een stakingsdag is in het onderwijs. Hoewel het ook lekker is om even een dagje op te laden tijdens een studiedag. Mocht je vrij zijn en op pad willen? Dan heb ik hier 7 leuke tips om met je kind(eren) te ondernemen.

Bioscoop

Een hele goede voor als het donderdag of vrijdag met bakken uit de hemel komt zetten. De bioscoop doet het altijd goed. Kijk eens bij een grote bioscoop of juist een kleine lokale bioscoop of er een leuke film draait om met de kinderen naartoe te gaan. En op deze lijst zie je sowieso welke films eraan komen.

Museum

Een museum saai, nee echt niet. Tegenwoordig zijn er zo veel musea waar je met je kinderen zo veel kan doen. Iedere regio heeft zo wel zijn musea maar een paar suggesties zijn:

Schaatsen is leuk voor de wintermaanden

Het is volop winter, maar op natuurijs schaatsen kunnen we de laatste jaren wel op onze buik schrijven. Misschien is er bij jou in de omgeving wel een schaatsbaan waar je kan gaan schaatsen.

Lees ook: Kabouterpaden en bosdierpaden in Nederland

Dierentuin

De dierentuin doet het altijd goed voor jong en oud. Als het droog is kan je je daar prima een dagje vermaken met elkaar.

Zwemmen

Veel zwembaden hebben tijdens de stakingsdagen extra vrij zwemmen en hanteren een speciaal stakingstarief. Dus kijk of informeer zeker even bij het zwembad bij jouw in de buurt. Kinderen kan je vaak niet blijer maken met een ochtendje/middagje zwemmen.

Binnenspeeltuin

Is misschien niet het leukste voor de bovenbouw, maar kinderen uit de onderbouw vinden het heerlijk om naar de binnenspeeltuin te gaan.

Spelletjesdag

Dit is dan weer niet voor de kleintjes, want die kan je hier niet de hele dag mee bezig houden, maar met de oudere zeker wel te doen. Hou een spelletjesmarathon. Jullie hebben vast een kast vol met spelletjes, maak er naast de feestdagen eens gebruik van om ook nu een dag vol spelletjes te doen.

Een studiedag of staking in de winter?

Een studiedag of gaan ze in het onderwijs weer staken in de winter? De meeste pretparken zijn ook gewoon dicht in de wintermaanden. Hoewel je daar ook wel een verschuiving ziet komen. Heeft je kind nou binnenkort of van het voorjaar nog een studiedag, dan kan je ook eens kijken tussen deze tips voor wat leuke activiteiten, die ook nog eens betaalbaar zijn.

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

foto’s zijn van pixabay.

Please follow and like us:

2 gedachten over “Studiedag, 7x HSP-proof uitjes”

  1. Leuke tip! Hier gelukkig alleen vrijdag vrij. Er stond al studiedag gepland die dag. Donderdags is de school open met aangepast programma. Wel fijn, want dat is mijn werkdag. Anders kon ze wel naar de bso, maar dan kost het mij extra. Wij gaan waarschijnlijk zwemmen vrijdag!

    Beantwoorden
    • Bij ons was de donderdag een studiedag en die hebben ze nu een week verschoven. Een aantal klassen zijn donderdag en vrijdag vrij, ons meiske is alleen vrijdag vrij ivm de staking en de week erop is ze donderdag en vrijdag vrij. En dus allebei m’n werkdagen. Heb dus nu extra opvang moeten regelen.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: