7 tips voor een studie- of stakingsdag in het onderwijs

Ieder jaar heeft het onderwijs wel een aantal studiedagen. Hoewel de laatste jaren ook nog regelmatig gebeurde dat er een stakingsdag is in het onderwijs. Ze werden 2019 al vroeg aangekondigd, maar donderdag en vrijdag is het dan zover. De tweedaagse staking in het onderwijs. De een moet gewoon werken en kan de kinderen onderbrengen bij familie, buitenschoolse opvang of vrienden. De ander heeft gewoon vrij genomen om lekker een lang weekend met de kinderen te zijn. Nu gaan niet alle docenten staken en zijn er ook gewoon kinderen die één van de twee of allebei de dagen gewoon school hebben. Mocht je vrij zijn, dan heb ik hier 7 leuke tips om met je kind(eren) te ondernemen.

1. Bioscoop

Een hele goede voor als het donderdag of vrijdag met bakken uit de hemel komt zetten. De bioscoop doet het altijd goed. Kijk eens bij een grote bioscoop of juist een kleine lokale bioscoop of er een leuke film draait om met de kinderen naartoe te gaan. En op deze lijst zie je sowieso welke films eraan komen.

2. Museum

Een museum saai, nee echt niet. Tegenwoordig zijn er zo veel musea waar je met je kinderen zo veel kan doen. Iedere regio heeft zo wel zijn musea maar een paar suggesties zijn:

3. Schaatsen is leuk voor de wintermaanden

Het is volop winter, maar op natuurijs schaatsen kunnen we de laatste jaren wel op onze buik schrijven. Misschien is er bij jou in de omgeving wel een schaatsbaan waar je kan gaan schaatsen.

4. Dierentuin

De dierentuin doet het altijd goed voor jong en oud. Als het droog is kan je je daar prima een dagje vermaken met elkaar.

5. Zwemmen

Veel zwembaden hebben tijdens de stakingsdagen extra vrij zwemmen en hanteren een speciaal stakingstarief. Dus kijk of informeer zeker even bij het zwembad bij jouw in de buurt. Kinderen kan je vaak niet blijer maken met een ochtendje/middagje zwemmen.

6. Binnenspeeltuin

Is misschien niet het leukste voor de bovenbouw, maar kinderen uit de onderbouw vinden het heerlijk om naar de binnenspeeltuin te gaan.

7. Spelletjesdag

Dit is dan weer niet voor de kleintjes, want die kan je hier niet de hele dag mee bezig houden, maar met de oudere zeker wel te doen. Hou een spelletjesmarathon. Jullie hebben vast een kast vol met spelletjes, maak er naast de feestdagen eens gebruik van om ook nu een dag vol spelletjes te doen.

De staking valt midden in de winter

De staking in het onderwijs valt in januari deze keer, we zitten dus midden in het winterseizoen. Het is maar afwachten wat het weer doet. De meeste pretparken zijn ook gewoon dicht in de wintermaanden. Hoewel je daar ook wel een verschuiving ziet komen. Heeft je kind nou binnenkort of van het voorjaar nog een studiedag, dan kan je ook eens kijken tussen deze tips voor wat leuke activiteiten, die ook nog eens betaalbaar zijn.

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringsverhalen, reviews van boeken gerelateerd aan hsp abonneer je op dit blog en krijg direct een mailtje als er een nieuwe blog online is. Ook via Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter kunnen jullie ons blijven volgen. Zie ik je daar? Wil je maandelijks op de hoogte blijven van tips, een blik achter de schermen en de laatste blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

foto’s zijn van pixabay.

Please follow and like us: