K3 is 20 jaar en viert dit met een theatertournee

Afgelopen voorjaar boekte ik twee kaartjes voor de theatertour van K3. Onze dochter luistert met regelmaat de liedjes. Heel lang hebben we stil gehouden dat ze naar K3 zouden gaan, maar na de zomervakantie hebben we het verteld. Vanaf dat moment was het aftellen. Hoe wij dit hebben ervaren lees je vandaag in dit blog.

Reisje naar Rotterdam

Het theaterconcert was in het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam. Naast de Erasmusbrug en weet uit ervaring dat ik dan de stad door kan crossen met m’n auto. Met een nerveus meisje naast me leek dat nou niet het meest handig. Daarom besloot ik met het ov te gaan. Manlief zette ons af in Schiedam. Vanuit daar pakte we de metro.

Even verwarring

Ik dacht dat we dus op een plek konden overstappen, maar we moesten toch naar een ander perron. Het was dus even zoeken, waardoor we de aansluiting mistte. Maar gelukkig hadden we ruim de tijd. Een kwartier voor aanvang arriveerde we bij het Nieuwe Luxor.

Bijna klaar

We brachten onze jassen weg en een bezoekje aan het toilet. Daarna zochten we onze plaatsen op. We hadden redelijke plekken. Maar vooral fijn langs het gangpad. Eenmaal in de zaal was het aftellen tot K3 op het podium zou komen. We zaten redelijk laat in de zaal, maar vijf minuten wachten is toch wel een opgave voor een kleuter.

Drie, twee, een….

En daar kwamen eerst een aantal dansers op die danste op een remix van K3 liedjes. Trip down memory lane. Onwijs leuk uiteraard ook voor mij. Al ben ik niet opgegroeid met K3, ik was al een puber, als scouting leidster heb ik er toch wat van meegekregen. Al snel kwamen Klaasje, Marthe en Hanne op het podium.

Thema regenboog

Het thema van de show is regenboog en daar is een heel verhaallijn aan vastgemaakt. Waardoor het een beetje een effect krijgt van een musical. Zang, dans en theater. Voor de kinderen echt onwijs gaaf. Ze danst, ze zingt en klapt mee. Wij kennen niet alle liedjes van K3, maar een feest is het wel.

Even knuffelen

In het nieuwe luxor is er tussen de twee “rangen” een looppad/toneel. Ook hier wordt gedanst door de dansers van K3, maar uiteindelijk staan de meiden van K3 ook daar. Mijn meisje wurmde zich de drukte in en wist een knuffel van Marthe te bemachtigen. Ik ben stiekem wel trots op mijn meisje. Iets wat ze voorheen nooit spontaan deed. Mathe had een dusdanig groepje minibakvisjes om zich heen dat de beveiliging haar even voorzichtig uit de meisjes moest halen.

Merchandise ook aanwezig

Na afloop van een geweldige show moch ons meisje nog een cadeautje uitzoeken. Het werd de nieuwe outfit van K3. Oh en wat was ze daar trots op. Het kostte enige moeite om wat uit te zoekken het is zo’n paradijs voor de kleintjes. Het liefst wil ze van alles meenemen en er werd nog even geprobeerd te onderhandelen. 😉

Terug naar huis

We stapte weer de metro in terug naar huis, maar niet voordat we ergens een lunch hadden gescoord. We besloten even een patatje ergens te halen, die op te peuzelen en met de trein weer naar Schiedam. We kijken in ieder geval terug op een geweldige ochtend en zeker voor herhaling vatbaar.

Please follow and like us: